Ami a Párizs útikönyvből kimaradt

Remous

La Charlotte de l’Isle varázslatos csokoládézó, ahol érdemes megállni és elidőzni. Színes üzlet a Szent Lajos-sziget hófehér házai között.
Ha valaki csak benyomásokat és nem turista látványosságokat keres Párizsban, feltétlenül menjen el Szent Lajos-szigetre (Saint-Louis-en-l’Isle). A párizsi sznobéria lakhelye, de a leghangulatosabb rejtekhely is egyben. Az alig egy óra alatt bejárható és szigeten van egy hely, ahol érdemes elidőzni.
Hosszú idő után, a napokban újra megnyílt a La Charlotte de l’Isle.
A csokoládézóban azonnal Joanne Harris regényébe csöppenünk, s a forró csokoládé ízlelgetése közben megelevenednek a boszorkányok, az angyalok és a szellemek. Mindent porcikánkat átjárja a csokoládé okozta boldogsághormon. (Igen, van abszintos forró csokoládé is…)
A bábfigurákat egyébként Sylvie Langlot készítette, csütörtökönként tart bábelőadást.
A Charlotte, 1972-ben nyitott teázó és kávézóként. Tulajdonosnője apránként csempészte be csokoládés készítményeit, s jó ideje a bezáráson gondolkodott, mert egyszerűen felette is eljárt az idő.
Azonban hosszú keresés eredményeként, megtalálta azt a fiatal lányt, akire jó szívvel rábízta titkait, s aki majd tovább üzemelteti a megszokott módon a helyet.
Igazi romantikus, álmodozós, ínyenceknek való “cukrászda”. A kiszolgálás udvarias, kedves; egy kis beszélgetés után szívesen megmutatják a ” boszorkánykonyhát” is.
Ha tudsz zongorázni és van kedved, örvendeztess meg másokat, ha nem, péntekenként fantasztikus zongoraszólóval csalogatják be a csokoládészeretőket.
Cím: La Charlotte de l’Isle
24, rue Saint-Louis-en-l’Isle, Paris 75004
Nyitva: csütörtökől-vasárnapig 14:00-20:00
La Charlotte de l’Isle web>>

no images were found


[wp_geo_map]

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra