élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:49
post ID:31389
category_49

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Csokoládéimádók klubja: mogyoróvajas csokikocka

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Csokoládéimádók klubja: mogyoróvajas csokikocka

Myreille - Publikálva:

Házi készítésű Reese’s avagy éljen a mogyoróvajas csokikocka. Nem kell sütni és az elkészítéséhez csupán 3 hozzávaló kell. Édes-sós bűn! Rákattantam a sós-édes ízekre és azok közül is a Reese’s-re. Mivel itthon nehezebb beszerezni, így elkészítettem a házi változatot – a mogyoróvajas csokikrémkockát – és most már az egész család függő.

mogyorokremesganache01

Mogyoróvajas ganache… (Fotó: Myreille)

mogyorokremesganache02

…avagy a házi készítésű Reese’s (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 200 g étcsokoládé (70 %-os Lindt tökéletes hozzá) 200 g pörkölt, sós földimogyoró 2 dl tejszín Egy tálcára folpackot terítek és a biztonság kedvéért egy csepp szőlőolajat is elkentem rajta. Rászórtam egy evőkanál pörkölt, sós mogyorót, a többit mogyorót pedig robotgépbe tettem és addig daráltam, amíg elkészült a mogyoróvaj. A tejszínt forráspontig hevítettem, majd elzártam alatta a gázt, beleszórtam a 20 dkg kockákra tört csokoládét és addig kevertem, amíg sima krémmé vált. (Ez már így isteni csokikrém, azaz ganache, süteményekbe is tölthető.) A csokikrémet a folpackkal leterített, mogyoróval megszórt tálcára öntöttem és rusztikusan elsimítottam. Kiskanállal rászaggattam a mogyoróvajat, majd először szobahőmérsékleten, majd hűtőben kihűtöttem. A végeredmény vágható, de kézben könnyen olvas. Édes-sós bűn(özés).
mogyorokremesganache03

Mogyoróvajas csoki (Fotó: Myreille)

mogyorokremesganache04

Többszörösen bűnös nassolás (Fotó: Myreille)

Ha tetszett a recept, lájkold a moksha.hu-t a Facebookon is!>>>

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra