élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:61042
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Sült birsalma: falatnyi, édes boldogság és sült tea

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Sült birsalma: falatnyi, édes boldogság és sült tea

Myreille - Publikálva:

Rajongok a sült birsalmáért. Sokkal jobban szeretem, mint a  birsalmasajtot. Ráadásul a “melléktermék” az igen remek sült tea.

Sült birsalma/Fotó: Myreille

Sült birsalma/Fotó: Myreille

Talán paradoxonnak tűnik, de a jó sült birsalma titka a főzés. A birsalmákat megtisztítom a szösztől és az ép részeket feldarabolom. A héját nem vágom le, mert szerintem az a legfinomabb része.

Fél liter vizet összekeverek 4 evőkanál cukorral és dobok bele egy kis darab fahéjat. A vízbe beleteszem a birsalmákat, együtt felforralom és 10 percig főzöm. Ezután az egészet átöntöm egy tűzálló tálba és 160 fokos sütőben 2 órán át sütöm, kandírozom.

A sütős végére a birsalmakockák megpuhulnak, itt-ott megkaramellizálódnak. A tál alján pedig sűrű szirup lesz. Amikor kiettük a birsalma kockákat, forró vizet öntök a sütőtálba és már készen is van a sült tea.

Teljesen jellemző, hogy a fiaim először tiltakoztak az ilyen “furcsa” ételek iránt, de végül rákaptak. (Muszáj lesz birsalmafát is ültetnünk a kertbe.)

Sült birsalma/Fotó: Myreille

Sült birsalma/Fotó: Myreille

Összegzés
recipe image
Recept
Sült birsalma: falatnyi, édes boldogság és sült tea
Szerző
Dátum
Előkészítés

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra