Tovább fokozni a legjobbat: Sáfrányos cheesecake

Myreille

A cheesecake, legyen New York-i vagy akármilyen, a legkedvencebb sütim. Sáfrányosat most sütöttem először, de bitang jó lett. Egyszerű, gyors és nagyon különleges.

Sáfrányos cheesecake

Tovább fokozni a legjobbat: Sáfrányos cheesecake/Fotó: Myreille


Nyáron Olaszországból nem csak remek tésztákat és olíva olajat hoztam, hanem igazi sáfrányt is. Amikor a kosárba tettem elsősorban a paella járt az eszembe, de szerencsére a háromszor 0,1 g-os csomagból még van két adag, tudom ismételni a sáfrányos sajttortát és még egy paella is belefér. (Idén viszont többet kell majd hoznom.)
A sáfrány a sajttortában különlegesen működik. Csak halványan színezi el és csak torokban lehet érezni a virágos ízeket, de éppen ettől különleges. Persze, meg lehet(ne) bolondítani mindenféle cheesecake-re jellemző szószokkal, szerintem annyira tökéletes így önmagában, hogy nem kell mellé semmi.
Sáfrányos cheesecake

Tovább fokozni a legjobbat: Sáfrányos cheesecake/Foto: Myreille


 

A sáfrányos cheesecake hozzávalói

500 g mascarpone
2 dl habtejszín
4 tojás
0,1 g sáfrány
10 dkg házi vaníliás cukor (vagy 10 dkg cukor és 1 zacskó vaníliás cukor)
20 dkg zabkeksz
5 dkg vaj
A zabkekszet robotgépben összeaprítom és összekeverem 5 dkg olvasztott vajjal. A keveréket egy kerek tortaforma aljára nyomkodom és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg gyorsan összekeverem a krémet. (Kb. 5-6 perc)
A tojásokat habosra keverem a házi vaníliás cukorral, majd belekeverem a mascarpone-t és a tejszínt. Végül beleszórom a sáfrányt és alaposan elkeverem.
A tortaformát kiveszem a sütőből, óvatosan ráöntöm a sáfrányos krémet és 30 percre visszateszem a sütőbe. Akkor jó, ha a teteje megpirul, de a krém még “lötyög”. Ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe teszem.

Összegzés
recipe image
Recept
Tovább fokozni a legjobbat: Sáfrányos cheesecake
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra