term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:51201
category_3 #e62e2e

Tovább fokozni a legjobbat: Sáfrányos cheesecake

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Tovább fokozni a legjobbat: Sáfrányos cheesecake

Myreille - Publikálva:

A cheesecake, legyen New York-i vagy akármilyen, a legkedvencebb sütim. Sáfrányosat most sütöttem először, de bitang jó lett. Egyszerű, gyors és nagyon különleges.

Sáfrányos cheesecake

Tovább fokozni a legjobbat: Sáfrányos cheesecake/Fotó: Myreille

Nyáron Olaszországból nem csak remek tésztákat és olíva olajat hoztam, hanem igazi sáfrányt is. Amikor a kosárba tettem elsősorban a paella járt az eszembe, de szerencsére a háromszor 0,1 g-os csomagból még van két adag, tudom ismételni a sáfrányos sajttortát és még egy paella is belefér. (Idén viszont többet kell majd hoznom.) A sáfrány a sajttortában különlegesen működik. Csak halványan színezi el és csak torokban lehet érezni a virágos ízeket, de éppen ettől különleges. Persze, meg lehet(ne) bolondítani mindenféle cheesecake-re jellemző szószokkal, szerintem annyira tökéletes így önmagában, hogy nem kell mellé semmi.

Sáfrányos cheesecake

Tovább fokozni a legjobbat: Sáfrányos cheesecake/Foto: Myreille

 

A sáfrányos cheesecake

Hozzávalók: 500 g mascarpone 2 dl habtejszín 4 tojás 0,1 g sáfrány 10 dkg házi vaníliás cukor (vagy 10 dkg cukor és 1 zacskó vaníliás cukor) 20 dkg zabkeksz 5 dkg vaj

A zabkekszet robotgépben összeaprítom és összekeverem 5 dkg olvasztott vajjal. A keveréket egy kerek tortaforma aljára nyomkodom és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg gyorsan összekeverem a krémet. (Kb. 5-6 perc)

A tojásokat habosra keverem a házi vaníliás cukorral, majd belekeverem a mascarpone-t és a tejszínt. Végül beleszórom a sáfrányt és alaposan elkeverem.

A tortaformát kiveszem a sütőből, óvatosan ráöntöm a sáfrányos krémet és 30 percre visszateszem a sütőbe. Akkor jó, ha a teteje megpirul, de a krém még “lötyög”. Ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe teszem.

Összegzés
recipe image
Recept
Tovább fokozni a legjobbat: Sáfrányos cheesecake
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra