A cheesecake, legyen New York-i vagy akármilyen, a legkedvencebb sütim. Sáfrányosat most sütöttem először, de bitang jó lett. Egyszerű, gyors és nagyon különleges.

Tovább fokozni a legjobbat: Sáfrányos cheesecake/Fotó: Myreille

Tovább fokozni a legjobbat: Sáfrányos cheesecake/Foto: Myreille
A sáfrányos cheesecake hozzávalói
500 g mascarpone 2 dl habtejszín 4 tojás 0,1 g sáfrány 10 dkg házi vaníliás cukor (vagy 10 dkg cukor és 1 zacskó vaníliás cukor) 20 dkg zabkeksz 5 dkg vaj A zabkekszet robotgépben összeaprítom és összekeverem 5 dkg olvasztott vajjal. A keveréket egy kerek tortaforma aljára nyomkodom és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg gyorsan összekeverem a krémet. (Kb. 5-6 perc) A tojásokat habosra keverem a házi vaníliás cukorral, majd belekeverem a mascarpone-t és a tejszínt. Végül beleszórom a sáfrányt és alaposan elkeverem. A tortaformát kiveszem a sütőből, óvatosan ráöntöm a sáfrányos krémet és 30 percre visszateszem a sütőbe. Akkor jó, ha a teteje megpirul, de a krém még “lötyög”. Ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe teszem.
Kapcsoldó cikkek:
