term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:90
post ID:65958
category_90

Vegán és Gluténmentes: Vöröslencse kurkumával és spenóttal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vegán és Gluténmentes: Vöröslencse kurkumával és spenóttal

Myreille - Publikálva:

A vöröslencse főzelék (dahl) illatos, fűszeres és laktató. Nagyon egysezrűen elkészíthető és nemcsak vegán, de gluténmentes is.

Vöröslencse kurkumával és spenóttal

Vöröslencse kurkumával és spenóttal/Fotó: Myreille

Vöröslencse kurkumával és spenóttal

Hozzávalók:

1 vöröshagyma (felkockázva) 4-5 gerezd fokhagyma (apróra vágva) 2 teáskanál reszelt gyömbér 1 teáskanál őrölt római kömény 1 sárgarépa (lereszelve) 2 teáskanál őrölt kurkuma 300 g vöröslencse 150 g friss spenót (felszeletelve) 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék 1/4 teáskanál tört chili 1/2 evőkanál napraforgóolaj

Elkészítése:

A vöröslencsét 3-4 szer megmosom, majd bő vízben állni hagyom, amíg megpucolom, előkészítem a többi hozzávalót.

Közepes lábasban felhevítem az olajat, majd beleszórom a római köményt és a vöröshagymát. Nagyjából 30-40 percig kevergetem, pirítom.

Hozzáadom a fokhagymát, a gyömbért és a reszelt sárgarépát. Kevergetve pirítom 2-3 percig.

Ezután mehet hozzá a kurkuma és a garam masala fűszerkeverék. Jól összekeverem és nagyából fél percig pirítom így is.

Hozzáadom a vöröslencsét és nagyjából 5 dl vizet. Sózom. Felforralom, majd kisebbre veszem a hőt, letakarom és addig főzöm, amíg a lencse megpuhul. 10-15 perc általában.

Hozzáadom a feldarabolt spenótot és a chilit, összekeverem, majd 1-2 percig főzöm.

Melegen tányérra szedem, önmagában szoktam enni.

Összegzés
recipe image
Recept
Vegán és Gluténmentes: Vöröslencse kurkumával és spenóttal
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra