term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:90
post ID:65952
category_90

Vegán és Gluténmentes: Krémes spenót

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vegán és Gluténmentes: Krémes spenót

Myreille - Publikálva:

Krémes finom és nincs benne se liszt, se tejszín. Így lesz tökéletes a spenót(főzelék).

Vegán és Gluténmentes: Krémes spenót

Vegán és Gluténmentes: Krémes spenót/Fotó: Myreille

Vegán és Gluténmentes: Krémes spenót

Hozzávalók:

1 vöröshagyma (apróra vágva) 70-80 g kesudió kb. 500 g spenót (friss vagy fagyasztott) 2-3 gerezd fokhagyma (apróra vágva) napraforgó- vagy repceolaj

Kevés olajon a vöröshagymát, a fokhagymát és a kesudiót megdinsztelem. Addig főzöm, pirítom, amíg kicsit megbarnul.

Felöntöm nagyjából 2 dl vízzel, lefedem és 10-12 percig főzöm.

Hozzáadom a spenótot és meg is sózom. 3-4 percig főzöm, amíg a spenót összeesik.

Botmixerrel pürésítem és lehet is enni.

Szerintem önmagában is nagyszerű, de igen jól passzol hozzá a főtt rizs vagy a torilla chips is.

Összegzés
recipe image
Recept
Vegán és Gluténmentes: Krémes spenót
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra