Ulickaját olvasni mindig élmény

Publikálva:

Mint a legtöbb válogatás kötetnek, az Elsők és utolsóknak is hullámzó a színvonala, de egybe nézve az egészet olyan igazán ulickajás….

Ljudmila Ulickaja: Elsők és utolsók (részlet)

Publikálva:

A regények után most Ulickaja válogatott elbeszélései jelentek meg. Egy-egy történet az élet szép vagy bizarr dolgairól a nap végére, elalvás előttre….

Ulickaja meséi

Publikálva:

Történetek állatokról és emberekről. Gyerekeknek és felnőtteknek….

6 könyv, amely megváltoztatta az életem

Publikálva:

Kezdem azokkal, amelyek nem fértek bele a listába pedig ott lenne a helyük: Bulgakov: Mester és Margarita, Gonda István – Illés Csilla: A test a lélek színpada, George Orwell: Állatfarm, Jack Trout – Al Ries: Pozicionálás, Dave Barry: A pasik természetrajza, Polcz Alaine: Egész lényeddel, Richard Bach: Illúziók, David Gemmel: Legenda, Emile Zola: Hölgyek öröme, Victor Hugo: Nyomorultak… És még sorolhatnám tovább, de megállok itt, mert a Nyomorultak volt az első olyan regény, amit igazi szenvedéllyel olvastam végig, majd utána a könyvtárban elolvastam mindent, amit Hugo-tól találtam….

Daniel Stein, a tolmács

Publikálva:

Azt hiszem, már a Médea és gyermekei idején megfordult a fejemben, hogy egy ilyen “fajsúlyú”, kortárs szépíró vajon ír-e a holokausztról? Papírra veti-e a maga történetét? (L.Ulickaja kikeresztelkedett zsidó.) Van-e bátorsága írni erről, tud-e újat közölni, miközben sokak számára “már annyira elcsépelt ez a téma”?…

Ulickaja dedikál

Publikálva:

Pénteken jelenik meg a Daniel Stein, tolmács. Ízlelgetem az idézetet a könyvből: “Én annyiszor kaptam ajándékba az életemet, hogy már nem is volt az enyém, és odaadtam. Mert már egyáltalán nem engem illetett. Értsd meg, én nem bánom, hogy szerzetesi fogadalmat tettem; igent mondtam, és Isten segedelmével életem végéig szerzetesként fogok élni.”
Közben lázban égek, nézegetem a naptáramat és próbálom összehozni, hogy valamelyik dedikálásra el tudjak menni, illetve egy “találkozót” is tervbe vettem. Ljudmila Ulickaja programjai a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon (Millenáris, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.) …

Ulickaja

Publikálva:

Nincs mit szépíteni, transzba estem. Pár nap múlva megjelenik Ulicakaja új könyve. Tulajdonképpen már ez is elég ok lenne a boldogságra, de a ráadás, hogy a Könyvfesztivál díszvendége és dedikáltathatom a kedvenc könyvemet. Mindenképpen szeretnék menni sajtótájékoztatókra is. Nagyon kíváncsi vagyok Ljudmila Jevgenyevna Ulickajara….

Visszaugrás a navigációra