Ceruzák parmezánból és csokoládéból: Faragj rá!

Myreille

Ceruzák sajtból és csokoládéból. Itt a forgács a lényeg. A hegyezés visszarepít az iskolás évekhez, a forgács pedig megízesíti az ételt.

Élénken emlékszem azokra az iskolai évekre, amikor minden este ceruzát hegyeztünk. A művelet mellékterméke színes faforgács volt, amiből aztán rajzon némi ragasztó segítségével csodás képek születtek. Azóta – néhány leleményes, de igen praktikus elgondolás alapján – készültek ceruzák sajtból és csokoládéból is, amelyeknél éppen a forgács a lényeg.

A The Deli Garage a háromféle (chilis, szarvasgombás és pestos) parmezánceruza mellé egy hegyezőt is csomagolt, sőt, a csomagolás hátoldalán javaslatot tesz arra, mennyi sajtot kell lefaragni egy salátához, egy tésztához vagy egy pizzához. Ráadásul SI mértékegységben, centiben közli az adagokat.

A parmezánceruza nem csak kezdő szakácsoknak jó móka, hanem a vendégeknek is, akik maguk faraghatják a sajtot a salátájukra, tésztájukra.

Parmezánceruza (Käse-Stifte) - The Deli Garage

Faragj és egyél! - Parmezánceruza - The Deli Garage

A japán nendo Tsujiguchi Hironobu mestercukrász számára alkotott csokoládéceruzákat, amelyek segítségével nem csak a profi cukrászok tudják legyártani a szépséges csokoládéforgácsokat, hanem a földi halandók is. Természetesen a csokiceruzák mellett a hegyezőnek is kiemelt szerep jut a japán egyszerűséget és praktikumot ötvöző tálcán.

A csoki könnyen adagolható és amíg van csokoládéceruza, nem kell aggódni, hogy elfogy a csokiforgács.

Csokoládéceruza - nendo

Hegyezd, mintha ceruza lenne, de itt kincs, ami lehullik. - Csokiceruza - nendo

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is a moksha.hu Facebook közösségéhez!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

3 hozzászólás a “Ceruzák parmezánból és csokoládéból: Faragj rá!” című cikkhez.

  1. Gabi szerint:

    Ez nagyon jó!

    VálaszVálasz
  2. Viri szerint:

    A design cool, parmezánnál praktukusnak tartom a forgácsokat, na de csokit enni forgácsként?
    Kár a faragásba fektetett energiáért… :-))

    VálaszVálasz
  3. krisz szerint:

    Ez de jopofa, tetszik! :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra