Lógasd fejjel lefelé, avagy a lebegő kaspó

Myreille

Nem sci-fi, hanem földi valóság. Fejjel lefelé fordított kaspók és benne burjánzó növények. Design a javából, sőt öntözni is egyszerűbb.
 
A Boskke Sky Planter első pillantásra éppen olyan, mint bármelyik kaspó, azonban rendeltetésszerű használat esetén fejjel lefelé lóg, akárcsak benne a növény. A látvány megdöbbentő és figyelemfelkeltő.
A meglepetésen túl a felfordított kaspónak célja van. A belső öntöző szerkezetnek köszönhetően a nedvesség egyből a gyökerekhez jut. Az alkalmazott technológia révén kevesebb víz szükséges a hagyományos öntözéssel szemben. Ideális azoknak, akik szeretik a különleges design megoldásokat vagy gyakran utaznak, esetleg locsolás terén megbízhatatlanok.
A Sky Planter egyaránt használható kertben és teraszon, konyhában és nappalibban, illetve mindenhol, ahol amúgy is jól érzik magukat a növények.

Boskke Sky Planter (fotó: Boskke)


Boskke Sky Planter (fotó: Boskke)


Patrick Morris tervezte a Sky Plantert és testvérével, Jake-kel,  közösen alapították meg vállalkozásukat BOSKKE néven, ami kis erdőt jelent.
A fejjel lefelé lógó kaspó gyorsan a kortárs design meghatározó darabja lett: Angliától Japánig több design múzeumban megtalálható már és a közönség rajongása mellett elnyerte a szakma elismerését is. (Magyarországon is kapható!)

Fejjel lefelé lógó erdő a konyhában (Fotó: Boskke)


Nézz fel a természetre! (fotó: Boskke)


Ha már nincs hely a konyhapulton... (Fotó: Boskke)


Lebegő erdő (fotó: Boskke)


A Sky Planter – a kerámia változat mellett – 100% újrahasznosított műanyag kivitelben is kapható.

Újrahasznosított műanyagból készül a műanyag változat (fotó: Boskke)


A Slo-Flo belső öntözőrendszer folyamatosan adagolja a nedvességet közvetlenül a gyökérzethez, amíg a zárógyűrű a kaspóban tartja a növényt, a földdel együtt.

Slo-Flo belső öntözőrendszer. Felülről kell öntözni, azonban egyenesen a gyökerekhez kerül a víz (fotó: Boskke)


Így marad a virág és a virágföld a cserépben (fotó: Boskke)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra