Ceruzák sajtból és csokoládéból. Itt a forgács a lényeg. A hegyezés visszarepít az iskolás évekhez, a forgács pedig megízesíti az ételt. Élénken emlékszem azokra az iskolai évekre, amikor minden este ceruzát hegyeztünk. A művelet mellékterméke színes faforgács volt, amiből aztán rajzon némi ragasztó segítségével csodás képek születtek. Azóta – néhány leleményes, de igen praktikus elgondolás alapján – készültek ceruzák sajtból és csokoládéból is, amelyeknél éppen a forgács a lényeg. A The Deli Garage a háromféle (chilis, szarvasgombás és pestos) parmezánceruza mellé egy hegyezőt is csomagolt, sőt, a csomagolás hátoldalán javaslatot tesz arra, mennyi sajtot kell lefaragni egy salátához, egy tésztához vagy egy pizzához. Ráadásul SI mértékegységben, centiben közli az adagokat. A parmezánceruza nem csak kezdő szakácsoknak jó móka, hanem a vendégeknek is, akik maguk faraghatják a sajtot a salátájukra, tésztájukra.

Parmezánceruza (Käse-Stifte) - The Deli Garage

Faragj és egyél! - Parmezánceruza - The Deli Garage

Csokoládéceruza - nendo

Hegyezd, mintha ceruza lenne, de itt kincs, ami lehullik. - Csokiceruza - nendo