Fiatalos design a konyhában, nem csak fiataloknak

Myreille

A jó dizájnnak nem kell drágának lennie, vallotta Peter Bodum a Bodum cég alapítója. Csábító konyhacuccok, nem túl olcsón.
Peter Bodum 1944-ben Koppenhágában alapította családi vállalkozását, amely az 1960-as évekre nemzetközi hírnévre tett szert, mert a Bodum kínálatában szereplő termékek ötvözték a funkcionalitást, a remek minőséget és a megfizethetőséget. A design minden esetben a funkcióhoz illeszkedett, mégis modern volt.
1974-ben az alapító fiam, Jørgen Bodum vette át a családi vállalkozást, de a Bodum cég filozófiája nem változott. Még ugyanebben az évben elkészült a Bistro elnevezésű dugattyús kávéfőző (French press vagy coffee press), amely a mai napig kapható.

Bistro (dupla falú változat)/Bodum


A 80-as években a cég végleg meghódította a világot. A Bodum Svájba költözött és New Yorktól Okinawa-ig több üzletet nyitott.
1991-ben a cég az English Tea Council-lel együttműködve kifejlesztette az Assam elnevezésű teáskannát, amely ugyanazon az elven működik, mint a Bistro kávéfőző.

Assam/Bodum


Assam/Bodum

Több százezer kávé- és teafőzőt adott el a cég, napjainkban viszont a Bodum egyik legnépszerűbb terméke a szilikongyűrűs bögre és pohár. A színes gyűrűk célja, hogy biztosabb fogást tegyenek lehetővé, illetve megvédjék a kezet az átforrósodott bögrétől. Nem utolsó sorban a szilikon gyűrűk vidámak, színesek, éppen a trendeknek megfelelőek. Az én személyes kedvencem mégis a dupla falú üvegpohár… és a Pavia üvegpohár szilikonos övvel…

Bodum


Bodum


Bodum


Bodum


Bodum


Bodum


Bodum


Bodum


Bodum


Bodum


Persze, a cég nem hagyhatta szó nélkül a svájciak kedvenc időtöltését, a szabadtéri grillezést sem…

Bodum


Olcsóságról pedig annyit, hogy a webshopban most éppen akciós az 1 decis Pavina üvegpohár (2 db) 10 CHF-ba kerül, ami valóban barátibb, mint az akció nélküli 19,90 CHF-os ár; a 4,5 decis, azaz jobban használható Pavia üvegpohár pedig (2 db) 19,90-be kerül szintén akciósan…
bodum.com>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra