Ki járt erre? Nyomolvasók megtévesztése

Myreille


Sajnos, csak gyerekméretben készítik, pedig én felnőttként is igényt tartanék rá a tengerparton: állatnyomos papucsnyomda.
A japán stílusú tangapapucs (vagy hogy nagyobb képzavarral éljek, a japán vietnami papucs, amely eredendően kínai), a geta elmaradhatatlan kiegészítője a kimonónak. A fatalpú papucs tulajdonképpen egy rövid deszka – mert a formázásával nem szoktak sokat bíbelődni – két, szövetből készült pánttal, amelyek a deszkát a lábhoz rögzíti, és két léccel, amelyek “kiemelik” az utca sarából a papucs viselőjét. A getanak nincs hagyományos értelemben vett sarka, csak talp magasítója.
A kiko+ elkészítette a geta gyerekváltozatát, az ashiatot. A cég amúgy is fa gyerekjátékok készítésére specializálódott és ezt a vonalat a papucsnál is megtartotta. Nem csak gyereklábra méretezték a bükkfa “deszkákat”, de egyben óriási nyomdává is változtatták. A talpmagasító ugyanis egy-egy állat lábnyomát formázza és a papucs minden lépésnél állatnyomokat hagy a vizes homokban.
Ötféle állatnyommal (macska, bagoly, majom, dinoszaurusz, gekko) készülnek a papucsok, és persze minden papucsnak más-más színű a felső pátja is, hogy könnyebb legyen megkülönböztetni az egyes változatokat.

ashiato/design: kiko+


ashiato/design: kiko+


ashiato/design: kiko+

kiko+ >>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra