term ID:
parent cat ID:7
parent cat ID 1:
post ID:12893
category_7 #9927b0

Magyar recycling lámpák Brüsszelben

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Magyar recycling lámpák Brüsszelben

Myreille - Publikálva:

Fél évig az Mlamp, azaz Fatér Mária újrahasznosított porcelánból készült valamint organikus lámpái világítanak Brüsszelben. A szokásjog szerint az EU soros elnöki tisztét ellátó ország feladata, hogy feldíszítse az Európa Tanács üléstermeit. A magyar dekoráció kidolgozói az Mlamp-et kérték fel az épület két helyiségének megvilágításához: a tárgyalóba két állólámpa készült, az Olvasóligetben pedig az Mlamp organikus szériájából két fűgömb asztali lámpa került kihelyezésre. A magyar EU soros elnökség idejére egy Olvasóligetet rendeztek be a földszinti hallban, ahol az Mlamp asztali lámpáinak megvilágításában magyar szerzők idegen nyelvekre lefordított műveit olvashatják a látogatók. A #90 és #90/1 sorszámú asztali lámpák eredetileg az Mlamp első Exkluzív Kollekciójában szereplő fűgömb lámpa mintájára készültek. A két gömb alakú lámpa különlegessége, hogy az organikus elemek alkalmazásának köszönhetően egészen formabontó darabok születtek, hangulatuk tökéletesen illeszkedik az olvasóterem ligetszerű atmoszférájához.

#90/Design: Mlamp

A Tárgyalóban kihelyezett #185-ös sorszámú állólámpa a magyar népművészet jellegzetes formáit és motívumait hivatott bemutatni, modern, redizájnolt változatban. A kézi hímzések és a két-figurás kerámia szobor a lámpa eklektikus hatását erősítik.

#185/Design: Mlamp

#185/Design: Mlamp

A #186 sorszámot viselő, porcelán tálakból, tányérokból, kancsókból készült állólámpa Zsolnay és Hollóházi, a két nagy múlttal rendelkező magyarországi porcelángyár termékeiből, valamint a híres GRÁNIT porcelánjaiból épült fel. A porcelán az egyik legnemesebb anyag, amit elődeink alkottak, évszázadokon keresztül a királyi paloták és nemesi otthonok féltve őrzött használati és dísztárgyainak anyaga volt, melynek értéke az aranyéval vetekedett. Természetesen az idő múlásával ezek a mindennapi élet részesei lettek, mind dísztárgyként, mind használati tárgyként. A XX. századi használati tárgyakból készült a lámpa, így nem meglepő, ha nagyi vitrinjéből ismert teáskanna köszön vissza a lámpáról.

#186/Design: Mlamp

#186/Design: Mlamp

M-LAMP>> Mlamp showroom & workshop: Budapest VII. kerület Dob utca 25. Kapcsolódó cikk: Lámpaláz – Bírom a buráját!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra