term ID:
parent cat ID:7
parent cat ID 1:
post ID:12411
category_7 #9927b0

Négycsillagos flamand-mix gyöngysorral

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Négycsillagos flamand-mix gyöngysorral

Myreille - Publikálva:

Fashion hotel ezernyi kinccsel Budapest szívében. Olyan jó otthonosan nem otthon lenni. Az Alta Moda Fashion Hotel épületét (Budapest V. kerület Nádor utca 13.) Hild József tervezte 1841-ben. A ház belső udvarából, körfolyosóról lehetett megközelíteni a lakásokat. Először a 19. század második felében építették át az épületet, a földszint plusz két emeletre rákerült egy harmadik lakószint is, majd az 1903-as terveken már négy emeletes ház látható. A homlokzata ekkor nyerte el végleges karakterét, melyet kisebb-nagyobb változtatásokkal a mai napig őriz. A második világháború alatt bombatalálat érte az épület utcai, déli frontját. Az újjáépítés során az épület lépcsőházát megfordították, majd a háború után lakók helyett különböző szocialista vállalatok irodái költöztek az épületbe. Utolsó nagyobb átalakításon az 1960-as években esett át, amikor a gangos folyosós közlekedési rendszert teljesen megszüntették, és az irodafunkciónak megfelelőbb, zárt belső folyosós rendszerré alakították át. A jelenlegi tulajdonos 2007-ben vásárolta meg az ingatlant, és kérte fel Bencze Árpád építészt a tervek elkészítésére, valamint a BIVA inspiration belsőépítész stúdiót a kreatív koncepció kidolgozására.

Gyönyör a Sugar!-ból - Alta Moda Fashion Hotel (photo:Myreille)

Alta Moda Fashion Hotel (photo:Myreille)

Alta Moda Fashion Hotel (photo:Myreille)

Alta Moda Fashion Hotel (photo:Myreille)

Stílusok keverednek, női mosdó - Alta Moda Fashion Hotel (photo:Myreille)

A belsőépítészeti koncepció alapját a flamand gyarmatosítók lakáskultúrája adta. A 17. században megindult hódítások nyomán, a 18. századtól idegen kultúrák tárgyaival teltek meg a flamand otthonok, békés együttélésben a lokálissal, egzotikus-eklektikus jelleget kölcsönözve a kereskedők élettereinek. De a tervezés során fontos szempont volt az életmódelemzés és -tervezésből levont következtetések. A fashion hotelben a vendégek nem egy ágyat keresnek éjszakára, hanem a szabadság érzetét és a kikapcsolódás élményét vágyják. A holland Eichholtz családi vállalkozás bútorkollekciói és kiegészítői, a brit Romo tapétái, a veronai Sicis mozaikjai mind kiváló kulisszái az élménynek, amelyben megjelenik a vitorlázás, a a lovas sport, a regatta, a golf, a múlt századi repülés és a filmkultúra romantikája. A terekben valós és idealizált, felnagyított tárgyak keverednek és hoznak létre egyedi enteriőrt. A fekete-fehér film utolsó nagy korszakának atmoszférája szervesen párosul az átrium ipari, króm csillársorral, az angol-szász, klasszikus stílus jegyében tervezett virágos tapétákkal, a szellemes, bézs fotelek zablájával, és a mór jellegű függesztékekkel.

Alta Moda Fashion Hotel (photo:copyright Bujnovszky Tamás)

Alta Moda Fashion Hotel (photo:copyright Bujnovszky Tamás)

Kincsek a világ minden részéről... - Alta Moda Fashion Hotel (photo:copyright Bujnovszky Tamás)

Szárazföldi óceánjáró, bár engem inkább Toszkánára emlékeztet - Alta Moda Fashion Hotel (photo:copyright Bujnovszky Tamás)

Az épület legelképesztőbb része a 28 méter magas csigalépcső, amely a pinceszinti wellness teret köti össze a legfelső emelettel. A tér megvilágítása kihívást jelentett. Jánosi András, a LUMO concept kortárs lámpatervező stúdió designere kedvese gyöngy nyakékét vette alapul – híven a ház “fashion” küldetéséhez –, és komponálta meg a 118 db, 3 féle méretű kerámiagömbből összeállított csillárfüzért, Gyöngyös márkanéven. A nyers lépcső, a kovácsolt vas korlát, a csíkos tapéta és a Gyöngyös együtt, igazi műalkotás.

Gyöngyös - Desing: Jánosi András - Alta Moda Fashion Hotel (photo:Myreille)

Gyöngyös - Desing: Jánosi András (innen van benne valami starwarsos) - Alta Moda Fashion Hotel (photo:Myreille)

A tükröződések játéka mellett sem lehet elmenni szó nélkül.

Alta Moda Fashion Hotel (photo:Myreille)

A hotel bemutatóján Falra hányt sütemények címmel wii próbát is lehetett tenni. (Először nagyon furcsa volt kezelni, mert az ablakokhoz érni “életveszély” volt, de nagyon könnyen bele lehetett jönni és utána függőséget okozott…) Alta Moda Fashion Hotel>> BIVA inspiration>> LUMO concept>>

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra