term ID:
parent cat ID:7
parent cat ID 1:
post ID:39345
category_7 #9927b0

Szívvel-lélekkel: magyar design a konyhában

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Szívvel-lélekkel: magyar design a konyhában

Myreille - Publikálva:

5 tárgy olyan tárgy, amelyet magyar tervező neve fémjelez, és szebbé varázsolja a főzést és a konyhát.

Magyar design a konyhában (Fotó: Myreille)

Magyar design a konyhában (Fotó: Myreille)

Panyizsuzsi LIMES tál, Designer: Panyi Zsuzsi Panyi Zsuzsit elsősorban ékszereiről ismerhetitek, azonban időről időre jelentkezik design tárgyakkal is. A LIMES tálat a természetben előforduló ágas-bogas szerkezetek – korallok, fák és bokrok koronájának – véletlenszerűsége inspirálta, azonban gyümölcsöstál légies kuszasága tudatos és aprólékos tervezői munkát rejt, így alakult ki a forma és a funkció harmonikus egysége. A tál könnyű, kecses, azonban 1-1,5 kiló gyümölcsöt bátran bele lehet pakolni.
Panyizsuzsi LIMES tál (Fotó: Myreille)

Panyizsuzsi LIMES tál (Fotó: Myreille)

Paprikum, Designer: Toronyi Péter A kevés Red Dot díjas magyar formatervező egyike Toronyi Péter, aki a Paprikumban ötvözte a fűszermozsarat és a fűszerszórót. A Paprikumban könnyen és gyorsan lehet szárított fűszerekből friss és változatos fűszerkoktélokat alkotni, csak bele kell dobálni a fűszereket, jól össze kell rázni és már lehet is adagolni. A frissen őrölt fűszerektől aromásabbak, izgalmasabbak az ételek, de az sem utolsó szempont, hogy a Paprikum tisztítása is ugyanolyan egyszerű, mint a használata. Öröm használni.
Paprikum - Egészen különleges, ha az íves fele van lefelé, de én valamiért mindig így teszem le, a laposabb felével lefelé. Azt hiszem, hogy ez ugyanolyan jellemző rám, mint az elütéseim, hozzám tartozó hiba. (Fotó: Myreille)

Paprikum – Egészen különleges, ha az íves fele van lefelé, de én valamiért mindig így teszem le, a laposabb felével lefelé. Azt hiszem, hogy ez ugyanolyan jellemző rám, mint az elütéseim, hozzám tartozó hiba. (Fotó: Myreille)

Kivibag, Designer: Bernscherer Andi és Pozna Anita Vidám minták és környezettudatos tárolók, ez a Kivibag. A többször használható zacskók uzsonna és ebéd csomagolására ugyanúgy alkalmasak, mint konyhai tárolónak, és kifejezetten jól jönnek piacozáshoz is. A vízhatlan anyag erős tépőzárral záródik, így mindent élelmiszert bele lehet pakolni, amit korábban nejlon zacskóba tettünk. A zacskók könnyen tisztíthatóak és időről időre újabb mintákkal készülnek. A legfrissebbek egyike a szomorúfűz, amely a tópartokra, kirándulásokra és a biciklitúrákra emlékeztet, és akkor is érzem a napot az arcomon, ha éppen egy irodában ülök.
Kivibag táskák. A kisebb egy szendvicsnek, a nagyobb egy egész ebédnek. (Fotó: Myreille)

Kivibag táskák. A kisebb egy szendvicsnek, a nagyobb egy egész ebédnek. (Fotó: Myreille)

Bag Stage – NKdesign, Designer: Nagy Klaudia A bükkfából készült táska formájú vágódeszka két női szenvedélyt, a főzést és a divatot egyesíti látványos és praktikus formában. A Bag Stage ugyanolyan nehéz, mint egy telepakolt női táska, és az ember lánya ugyanúgy lóbálja, ha éppen a konyhából a teraszra viszi, mint kislány a ridikült. Méretes vágódeszka – és én éppen az ilyeneket szeretem, hiszen nem csak egy paradicsomot lehet felvágni rajta, hanem egy kilónyit is gond nélkül -, mégis lekerekített éleivel és finom mintájával kifinomult, elegáns.
Magyar dizájn a konyhában (Fotó: Myreille)

Magyar dizájn a konyhában (Fotó: Myreille)

BeCake tortatál Az első felejthetetlen és nekem a BeCake szürke tortatál az első, olyan konyhai design tárgyam volt, aminek ismertem a történetét, az alkotóját. Ez a tortatál indította el, hogy figyeljek azokra a konyhaeszközökre, amelyeket magyar designerek terveztek és jól használhatóak a konyhában. Minden BeCake tortatál kézi munkával, fenyőfából készül és természetes alapú festékekkel színezett. A forma klasszikus, ám a színek és a színpárok frissek, modernek. A púderes pasztellek a porcelánok finomságára emlékeztetnek, a prémium kollekció diófából készült tortatálai viszont a családi ebédek, születésnapok elmaradhatatlan kellékei évtizedeken át…

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra