Vadászkalandok a tányéron – vadhústól a tányérig

Myreille

A vadász tiszteli és becsüli az erdő minden lakóját. Ami egy hideg hajnalon kezdődik, gyakran gyertyafénynél egy asztalnál végződik.
Robert Cuthbert: Vadászok szakácskönyve

Robert Cuthbert: Vadászok szakácskönyve/Scolar kiadó


A vadászat szinte egyidős az emberiséggel és egykoron nélküle a túlélés is reménytelen volt. Téves elképzelés, hogy a vadász nem tiszteli a természetet. A vadászatnak egyaránt része az állatok megfigyelése, a környezet tanulmányozása, a zsákmány elejtése és végül a vadhús elkészítése. Robert Cuthbert szakácskönyve a vadételekre koncentrál és a vadhúsok feldolgozásához, sütéséhez, főzéséhez ad megbízható támpontokat. A könyvben olyan “apróságok” is terítékre kerülnek, hogy hogyan kell tárolni, pihentetni vadhúst, illetve milyen fűszerek illenek az egyes húsfélékhez. A receptek között szerepelnek klasszikus, bevált ételek – sült fogoly karamellizált körtével, tárkonyos fácánsült és nyúlpörkölt -,de helyet kapnak újdonságok is – sáfrányos vaddisznó csicseriborsóval és kecskemuszaka. A legtöbb étel a szabadban is elkészíthető és nem csak gyakorlott szakácsok, de kezdő kukták is találnak, olyan ételt, amelyet könnyen megfőzhetnek.
Robert Cuthbert: Vadászok szakácskönyve>>
Tojástartó, mintha mezei nyúl lenne…

Hare Egg Cup/Liberty (Fotó: Country Homes & Interiors)


Az ősz és a tél színei a konyhába is beköltöznek, a reccsenő faágak színe köszön vissza tányérokon és a kiegészítőkön. Az élethű, porcelán nyúlfej, ami mellesleg lágy tojás tartó, egészen furcsa asszociációknak ad utat, bár be kell vallani, igen csinos darab.
Liberty>>
Mi van a tányéron?

Delacroix tányér/Butlers


Delacroix tányér/Butlers


Delacroix tányér/Butlers


Delacroix tányér/Butlers


Hideg színeivel a téli erdőt és mezőt idézik a Delacroix tányérok, amelyeken diszkréten bújnak meg az állatok. Az elegáns étkészlet nem csak vadászkalandok után, de ünnepi pillanatokban (pl. karácsonykor) is megállja a helyét.
Delacroix tányér>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra