Olyan pontosan vágj, mintha nem főznél, hanem varrnál

Myreille

Darabolni csak szépen, pontosan, mintha híres ételkritikusok jönnének vacsorára. Segédeszköz az aprítás művészetéhez.

A Makifood késtechnika óráján már rá kellett jönnöm, hogy bár vágni mindenki tud, pontosan és szépen vágni bonyolult feladat. Nem csak a trükköket kell ismerni, de sok-sok gyakorlás is szükséges. Azóta gyakran kapom magam azon, hogy javítok a késtartáson és egyre apróbbra és egyformábbra sikerül vágnom az aprítandót.

A darabolás egyik alapszabálya, hogy mindig tudjuk merre van az előre, illetve tisztába legyünk a vágódeszkán a vízszintes és függőleges tengellyel. A Fred The OCD Chef elnevezésű vágódeszkája ezeket mutatja, akárcsak azt, hogy pontosan mekkora is az az egy centi. A deszkán ugyanolyan pontosan lehet vágni, mintha varráshoz készülnénk elő nem pedig főzéshez. Persze, az ötlet nem új, hiszen a “sorvezetős” munkalap már régóta használt eszköz, csak vágódeszkára eddig senki sem karcolta.

The OCD Chef (vágódeszka)/Design: Fred

The OCD Chef (vágódeszka)/Design: Fred

Fred>>

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Olyan pontosan vágj, mintha nem főznél, hanem varrnál” című cikkhez.

  1. lillamilla szerint:

    egy ilyen nekem is kell!!!!!

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra