term ID:
parent cat ID:31
parent cat ID 1:
post ID:4527
category_31 #2e75e7

Doboz gasztroajándékhoz

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Doboz gasztroajándékhoz

Myreille - Publikálva:

doboz1lead

Sablonnal és részletes leírással.

Ha elkészült a narancsos linzer, a cipősarok, a praliné vagy bármilyen más, de hasonló jellegű gasztroajándék, akkor kell “valami”, amiben át lehet adni.

Terveztünk egy dobozt.

doboz103

doboz102

doboz101

Doboz készítés lépésről lépésre:

1. Töltsd le a doboz sablont és nyomtasd ki. Kell még karton, olló, ragasztó, vonalzó (kemény karton), ceruza/toll, némi szalag és a “béléshez” zsír- vagy selyempapír.

2. A sablont helyezd a karton visszájára és minden saroknál nyomd rá a tollat a papírra. A cél, a sablon alapján a kartonon újra meg tudd rajzolni a doboz alaprajzát. Ha úgy egyszerűbb, vád körbe a kinyomtatott sablont és rajzold át a kartonra a szabásmintát.

ldoboz0

3. Vágd ki a kartonból a dobozt. De ne csak körbe vágd, hanem az ollóval jelzett folytonos vonallal meghúzott szakaszokat is vágd végig. (Tulajdonképpen minden folyamatos vonallal jelzett szakaszt végig kell vágnod.)

4. Körömolló és vonalzó/erős karton segítségével karcold végig a szaggatott vonallal jelzett szakaszokat. Ez azért fontos, mert a karton hajtás közben gyűrődik, viszont a karcolás mentén – nem kell mélyen – könnyen és szépen hajtható.

5. Hajtogasd meg a kartont a szaggatott és most már karcolt vonalak mentén.

ldoboz1

6. A sablon közepe a doboz alja. A rövidebb oldalon található fülek a doboz belsejébe kerülnek. A fülek színét kell beragasztózni és a szélesebb doboz belső oldalához ragasztani. Úgy kell illeszteni, hogy a fül hajtott éle egybe essen a szélesebb oldal vágott élével. Mind a 4 fülnél ragasztani kell, de egyszerűbb ha az egy oldalon található füleket egyszerre ragasztod.

ldoboz2

ldoboz3

7. Zsírpapírra rajzold át a mintát, de most hagyd le a füleket és az oldalakat hagyd 3-4 cm-rel hosszabbra. Vágd ki, hajtsd meg a bélést, azaz a doboz aljának és falának találkozási élét.

8. Tedd a kartondobozba a zsírpapírt, tedd bele az ajándékokat. Hajtsd az ajándékra a kimaradt zsírpapírrészeket és kösd át egy szalaggal.

Letölthető doboz sablon>>

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra