term ID:
parent cat ID:31
parent cat ID 1:
post ID:18466
category_31 #2e75e7

Karácsonyi készülődés: 14+1 lenyűgöző Advetni naptár

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Karácsonyi készülődés: 14+1 lenyűgöző Advetni naptár

Myreille - Publikálva:

Minden nap egy apró meglepetés, egy édes titok. Az adventi naptár nem csak kincsek lelőhelye, hanem a ház dísze is. Inspirálódj a profiktól!

DIQ Advent Calendar (Lelőhely: Etsy)

A 24 számozott doboz sokféleképpen elrendezhető (karácsonyfa, piramis, 6×4-es tégla), illetve kedv és kézügyesség szerint dekorálható.

Pálcikás fenyőfa origami dobozokkal (ötlet és fotó: craftynest.com)

Munkás, de a végeredmény igen látványos. Tényleg nem kell hozzá más, csak néhány pálcika, néhány fehér papír, festék és sok-sok türelem. Az origami dobozhajtogatás amúgy is jó dolog, így karácsony táján.

Pottery Barn Inspired: Advent Calender (ötlet és fotó: davidandcarolineparker.blogspot.com)

Egészen minimális az eszközigénye. Kell 24 vödör (illetve 25 attól függ, kinek mikor jön a Jézuska vagy a Télapó), öntapadós számok és fekete (vagy más színű festék). Részletes elkészítési leírás képekkel erre található.>>

Zsebes Adventi naptár (fotó: homelife.com.au)

Az egyik legegyszerűbb és legelterjedtebb adventi naptár a zsebes. Engem kicsit az ovis zsákokra emlékeztet (pedig csak az én gyerekkoromban voltak ilyenek, a mostani gyerekek hasonlóval se találkoznak, legalábbis az én fiam nem), de ettől függetlenül kedvelem. Könnyű elkészíteni, akár maradék anyagokat is fel lehet hozzá használni, sőt még az se szükséges, hogy minden zseb egyforma legyen.

A család minden tagjának... (Lelőhely és fotó: car-moebel.de)

A négytagú családban mindenkinek jut egy ház (legalábbis egy “homlokzat”) és persze rengeteg apró ajándék. Tetszik, hogy nem csak a gyerekek kapnak meglepetést, hanem a szülők is, az apró, piros-fehér madzaggal átkötött csomagoktól pedig elájulok.

Felt Advent Calendar by RoseRed & Blue (Lelőhely: notonthehighstreet.com)

A zsákocskákkal szintén nem lehet hibázni. Lehet varrni és venni, és legtöbb esetben jövőre ismét megtölteni ajándékkal.

Színes tölcsérek (ötlet és fotó: cirkus.typepad.com)

A zacskóknál csak tölcsért egyszerűbb varrni (érdemes filcből varrni, mert azt elszegni se kell), igaz, az ajándékokat még egyszer be kell csomagolni, hogy a nyitott szájon át ne árulják el önmagukat.

A zsákokat és a tölcséreket nem csak szalagra lehet akasztani, hanem egy fenyő- vagy kopár faágra is.

Minimalista adventi naptár (fotó és ötlet Shim&sons)

Mielőtt a karácsony merő giccsbe fulladna, életmentő egy kis oxigén. A minimalista adventi naptár nem tárgyakat rejt, hanem élményeket. Részletes elkészítési útmutató és tippek a napi élményhez a Shim & Sons blogon.

Baby Sock Advent Calendar (ötlet és fotó: marthastewart.com)

Idén nálunk ez lesz a nyerő. Előszedem a fiam régi, baba zoknijait és fa csipesszel egy szép szalagra csíptetem. Nálunk nem karácsonyi színűek lesznek a zoknik, hanem fiúsak, de ez nem fog rontani semmit Martha Stewart ötletén.

Sapka-Kesztyű Adventi Kalendarium (lelőhely és fotó: garnethill.com)

Zokni mellett a sapka és az egyujjas kesztyű is lehet alapja az adventi kalendáriumnak. Garnet Hill változata igazán gyönyörű.

Csipeszek (ötlet és fotó: rammealvor.blogspot.com)

Egy léc, 24 db fa csipesz, festék és ragasztó. Egyszerűen bájos. A piros-fehér kombináció mellett (ami amúgy a kedvencem) el tudnám képzelni zöld léccel és nagyon színes csipeszekkel.

Koziol Adventskalender Minitäschchen Lilli (lelőhely és fotó: design-3000.de)

24 műanyag design táska a Kozioltól az adventi kalendáriumhoz. Egy-egy bonbon fér csupán bele, de nem lehet rá azt mondani, hogy nem trendi.

Philippi Advent Calendar Ring (lelőhely és fotó: design-3000.de)

100 % újrahasznosított papírból készül az adventi koszorú és naptár nászából született Adventi kalendáriumgyűrű. Bár a képen igen nagynak tűnik, az átmérője “csupán” 40 centi.

Raeder Village Advent Calendar (lelőhely és fotó: design-3000.de)

Nem egyszerű dobozok, hanem házak és a 24 ház egy apró falut alkot. A napok pedig házszámok. Jól mutatnak egy kupacban és az ablakpárkányon a fenyőágak között is.

Holiday Box Advent/Design: Amanda Jane Jones - ohhappyday.com

Amanda Jane Jones karácsonyi dobozkái ingyenesen letölthetőek. Ezután csak annyi a feladat, hogy a file-t ki kell tömöríteni, a dobozokat kinyomtatni, kivágni és összeragasztani.

Kapcsolódó cikk: Adventi naptár: Mi van Yoda zsákjában? Karácsonyi ötletek, tippek

Kövess minket a Facebookon is!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra