term ID:
parent cat ID:31
parent cat ID 1:
post ID:7127
category_31 #2e75e7

Nem kell befűznöd!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Nem kell befűznöd!

Myreille - Publikálva:

Naná, hogy egy nő találta ki, hogyan lehet megúszni a befűzést, ha tűről és cérnáról van szó. Rendhagyó anyák napi köszöntő.

Homlokcsapkodós eset, hiszen annyira egyszerű és logikus: nem kell befűzni a cérnát, ha elég behúzni. Sokszor megkért a nagymamám, hogy fűzzem be a cérnát helyette, mert vagy remegett a keze, vagy nem látta az apró lyukat és a vékony cérnát.

Pam Turner találmánya a Spiral Eye varrótű. A Spiral Eye annyiban tér el a hagyományos varrótűktől, hogy lyuk helyett egy apró labirintuson keresztül húzható be a cérna a tűbe. Elvéthetetlen. És ami a legjobb, hogy a könnyű befűzés ellenére a cérna mégse csúszik ki varrás közben.

Pam Turnernek egészen bájos története van Spiral Eye-ről: Amikor kislány volt, mindig nevetett azon, hogy az anyukájának nem sikerül be befűznie a tűbe a cérnát, és valamelyik gyerekét kérte meg erre a műveletre. Az anyukája a tűbefűzés alkalmával mindig feltette a kérdést, hogy “Miért nem talál ki valaki egy jobb tűt? Már voltunk a Holdon, az isten szerelmére.” Néhány éve Pam Turner is eljutott arra a pontra, amikor egy nő számára nehézkessé válik a tűbefűzés. Ez már nem volt annyira nevetséges. Arra gondolt, hogy eltelt több évtized – nagyjából negyven év -, mostanra már biztosan kitalált valaki egy jobb tűt. Azonban a kínálatban az egyetlen újdonság a “kehely” tű volt, amelynek tűlyuka nyitott volt felül, és a cérnát valóban könnyű volt befűzni, de ugyanilyen könnyen ki is csúszott. Ment a tű a szemétbe, a használhatatlan vacak, és nyilvánvalóvá vált Pam Turner számára, hogy soha senki nem fog jobb tűt kitalálni. Ezért kezébe vette a dolgot. Ma már csak annyit mond, hogy “Megcsináltam, megcsináltam anyámért!”

Spiral Eye varrótű

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra