Reciklált díszmasni

Vidra

masni6

Mindenben hajlok a zöld megoldások felé, de az mégse járja, hogy ajándékot csomagolás nélkül adjak. Elő a régi csomagolópapírokat, képes újságokat és használaton kívüli térképeket – jön a házi masni!
A papírok mellé kell még vonalzó, ceruza, olló/sniccer, a rögzítéshez pedig tetszés szerint cellux, ragasztóstift vagy tűzőgép. De tűvel-cérnával is működik.
1. Gyakorlatilag tényleg bármilyen, tartással bíró papírból készülhet a díszmasni, de úgy néz ki a legjobban, ha a papírnak legalább az egyik fele homogén, egyszínű, minta nélküli, vagy ha mindkét oldal egyforma mintás (pl. csak fehér alapon fekete betűk, szín és minta nélkül).

masni1

2. Vágj a papírból 9 darab, 2 centi széles csíkot. Az enyém női tenyér méretű lett a végén, ehhez a következő méreteket kísérleteztem ki:
3 db 25 cm hosszú
3 db 22 cm hosszú
2 db 19 cm hosszú
1 db 9 cm hosszú
Ezeket az arányokat tartva elvileg bármekkora méretű masnit csinálhatsz.
masni2
3. A képen látható módon csavard meg a csíkot, és a két véget úgy pozicionáld középre, hogy a kis kapucnik a lehető legcsúcsosabban álljanak (ez most nekem nem mindenhol sikerült). Ha ez megvan, rögzítsd középen a szalag végeit, és csináld ugyanezt a többi csíkkal is, kivéve a legkisebbet: ebből ragassz sima gyűrűt.
masni4
masni5
4. Fogd a három legnagyobb csavart, és szemre egyenletesen rendezd el őket, aztán ragaszd (tűzd, varrd) őket egymáshoz. Utána jön ugyanígy a három közepes, majd a két kicsi is, befejezésként pedig középre kerül a gyűrű. És ilyen lesz:
masni8

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra