term ID:
parent cat ID:21
parent cat ID 1:
post ID:62528
category_21 #32cdd1

5 ok, amiért minden szülő Minecraftozzon, de azonnal!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

5 ok, amiért minden szülő Minecraftozzon, de azonnal!

Myreille - Publikálva:

Az alku egyszerű: én megmutatom nekik a világot, ahogyan én látom, ők pedig megmutatják nekem, ahogyan ők látják. Végtelenül izgalmas kaland!

Minecraft - Enderman lopja a dinnyémet

Minecraft – Enderman lopja a dinnyémet

 

1. Mi fontosabb dolgom lehetne, mint a gyerekeimmel játszani?

Több józan és még több önző okom van, amiért a gyerekeimmel közös szerveren Minecraftozom. A józan érvek közé tartozik, hogy a digitális világban se hagyhatom egyedül a gyerekeimet, és hogy nem akarok kimaradni egy olyan dologból, amit fontos számukra és lefoglalja a gondolataik jelentős részét. Az önző okok közé pedig bevállalom, hogy egyre jobban zavart, hogy a felszínes tudásommal egyre jobban kiszorultam a Minecraftos családi beszélgetésekből.

Igazán csak akkor lehet nevetni azon a poénon, hogy „Apa, megmutassam az Ender pearl gyűjteményemet!” és a kackiás visszavágáson, hogy „Majd csajozz ezzel a szöveggel!”, ha tudod, hogyan szerezhetsz Ender pearl-t, és át tudod érezni Apa panaszát, aki több Enderman-nel harcolt meg, de egyik se drop-olt neki Ender pearl-t.

 

2. Nem sajnálom rá az időt!

Nem sajnálod rá az időt? – kérdezik gyakran más szülők, amikor kiderül rendszeresen Minecraftozom. Nem, nem sajnálom rá az időt. Egyrészt a Minecraft tényleg jó játék, többféle módon is lehet játszani, teret ad a kreativitásnak és a csapatjátéknak is. Másrészt mi fontosabb dolgom lenne akkor? Elolvasni egy könyvet? Megnézni egy filmet? Görgetni a Facebookot? Híreket olvasni? Kitakarítani a fürdőszobát? Főzni? Mosogatni? Ha ki kell takarítani a fürdőszobát, hát kitakarítom, gyorsat és finomat főzök, a mosogatógép elmosogat, de minden más előtt ott van a gyerekeimmel tölthető közös idő.

 

3. A digitális térben is jó együtt játszani!

Töprengtem azon, hogy talán meg kellene hagynom a gyerekeimnek a Minecraftot saját világnak. Talán ott nincs szükség a jelenlétemre, hiszen azt se tervezem, hogy egy randira elkísérem őket. Kétségeimet a gyerekeim az első pillanatban eloszlatták, olyan lelkesedéssel vettek körül. Szinte azt se tudtam, merre van előre, amikor ők már gyémánt cuccokkal láttak el és pár perc alatt szerették volna átadni minden tudásukat és tapasztalatukat. Ez egyszerre volt ijesztő, mert fogalmam se volt, hogyan fogok felnőni a feladathoz, és végtelenül boldogító, mert elképesztően jó fej gyerekeim vannak. Dani elcsalt az óceánhoz, hogy ússzunk együtt a delfinekkel, titkos ládákat kutattunk fel és lehetetlen helyeket jártunk be. Házakat építettünk közösen (értsd: először célszerű házakat építettem, majd Zsombival átépítettük szépre), és a kinyiffantott pillagerek után a falunkat együtt védtük a Raid alatt. A fiaim engem is védtek, mert szükségem volt rá. Zsombival dzsungelbe mentünk, amikor a Youtube videó alapján épített torii-hoz dzsungelfához volt szükségem, és hazafelé sikerült egy trident-et szerezni Zsombinak.

 

Minecraft

Minecraft – A szép házunk

 

Minecraft

Minecraft – A torii és a “farmok”

 

4. Szórakoztató téridő

Utoljára a nagyanyám kiabálta nekem, hogy „Vigyázz, kiszöknek a csirkék!”, most meg a gyerekem harsogja a fülembe tele aggodalommal, mert ügyesen lekerítettem a csirkefarmot, de zsilipes kapu helyett, csak egy egyszerű kaput csináltam. Tehát megint tanultam valamit és én nagyon élvezem, ha a gyerekeimtől tanulhatok. Azt is Zsombi árulta el, hogyan tudok képernyőképet kivágni a játékban, Dani tanított meg üzenetet küldeni a játékon belül és ugrani.

Közben olyanokat is megtudtam a gyerekeimről, hogy Zsombi nagyon jó problémamegoldó, Dani pedig elképesztően türelmesen segít, magyaráz. 

5. Anyám, de menő!

Majd kicsattanok a büszkeségtől, amikor átjönnek Zsombi barátai és kissé csodálkozva, de reménykedve jönnek hozzám különböző kérésekkel. Mert lehet, hogy jól sikerült ebédre a spagetti és a csokis süti is finom, de a legnagyobb szó, hogy nekem van tartalék gyémánt szettem, Mendingből két hordónyi, és azt is megengedem, hogy a dinnyefarmot leszüreteljék.

Egészen szórakoztató, hogy a jellemem mennyire megmutatkozik a Minecraftban. Amint ráéreztem a játékra háromharangos falut és több stack emerald-ot halmozta fel. A készletekre a gyerekek is rájárhatnak, ha megkérdezik. Szigorú vagyok, de gond nélkül csinálok egy Sharpness V, Unbreaking III., Mending kardot, amit utána odaajándékozok Daninak, vagy fél éjszakát töltök azzal, hogy Mendinges könyvtárost „gyártsak” Zsombinak. A “kenyérmacska” az egyik büszkeségem: teljesen értelmetlen, de jó meglepetés volt.

Nem olyan régen megtanultam íjjal lőni – Zsombitól kaptam egy Infinity Bow-t -, és lassan ahhoz is elég bátor leszek, hogy bemerészkedjek a Nether-be. Az aranycsizmát már megcsináltam hozzá.

 

Ui: Miután Zsombi elolvasta a cikket, jelezte, hogy ne égessem magam a fűmaggal, pakoljam tele a jó cuccaimmal az Inventory-t. Tessék:

Ugye, mindenki érti a különbséget?

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra