Citromfüves-olíva olajos pezsgőfürdő

Myreille

Jószag boltokban drágán árulják, otthon 3 perc alatt elkészítheted és természetesen fillérekért. Ráadásul mesterséges anyagoktól mentes.
 
A pezsgőfürdők alapja, hogy a szódabikarbóna enyhén lugos, vízben jól oldódó só semlegesíti a savakat, jelen esetben a citromsavat, a hatás következtében szén-dioxid keletkezik, azaz pezseg a víz. Ez önmagában is jó móka lenne, de illóolajokkal és némi finom olajjal felturbózva igazán kényeztető, hiszen a pár pillanatig tartó pezsgés után a víz illatos, kellemes, a bőr pedig csodásan selymes lesz az olíva olajtól.
Hozzávalók:
3 evőkanál szódabikarbóna
1 evőkanál citromsav
15 csepp citromfű illóolaj
10 csepp citrom illóolaj
10 csepp teafa illóolaj
1 evőkanál extra szűz olíva olaj (argán olajjal felcserélhető)
Egy kis tálba kimérem a szódabikarbónát és a citromsavat. Összekeverem. Belecsepegtetem az illóolajakat, összekeverem, majd beleteszem az olajat és ismét összekeverem. Ezután – a fiamtól elkobzott – formába préselem, kifordítom és már lehet is használni. Jót tesz neki, ha kicsit szikkad. Igaz, veszít az olajból, de szárazabb, tömörebb hatást kelt és tovább pezseg.
Természetesen az illóolajakat mindenki kedve szerint variálhatja, sőt lehet bele szárított vagy friss virágszirmokat (levendula, körömvirág, rózsa, búzavirág) tenni, de nekem ezekkel az a bajom, hogy koszolnak a kádban. Egy kellemes fürdő után a rémálmom a fürdőkád takarítása. (Egyszer az életben előfordult, de soha többé!)

Citromfüves-olíva olajos pezsgőfürdő (Fotó: Myreille)


Citromfüves-olíva olajos pezsgőfürdő (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra