term ID:
parent cat ID:21
parent cat ID 1:
post ID:31539
category_21 #32cdd1

Házi készítésű, kényeztető testvaj hideg, téli napokra

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Házi készítésű, kényeztető testvaj hideg, téli napokra

Myreille - Publikálva:

kenyeztetotestvaj01

A kakaóvaj, a shea vaj és az argan olaj külön-külön is jót tesz a bőrnek, együtt azonban a legjobb hármas. Otthon, egyszerűen elkészíthető testvaj. Amikor először hallottam a testvajról, akkor vajszerű, sűrű, de nem ragacsos krémet képzeltem el. Évekig nézegettem a boltok kínálatát, míg végül elkészítettem magamnak minőségi, természetes hozzávalókból. Nem akarom a teljesítményemet alábecsülni, azonban mindenképpen el kell mondanom, hogy az alapanyagok beszerzése hosszabb ideig tart, mint a testvaj összekutyulása és semmilyen különleges eszköz nem kell hozzá. A testvaj kakaóvajból, shea vajból és argan olajból készül. Ezekből nagyobb mennyiséget érdemes beszerezni, mert jól eltarthatóak és ha úgy alakul más krémekhez is felhasználhatóak. Első pillanatban talán az okozhat nagyobb gondot, hogy E-vitamint honnan szerez az ember lánya, azonban ettől se kell megijedni, mert a gyógyszertárban kapható és az ára se rettenetes. (Sőt, én így negyven felé közeledve el is kezdtem hébe-hóba E-vitamint szedni, de természetesen erről mindenki egyeztessen háziorvosával, gyógyszerészével, én nem vagyok szakember.)

kenyeztetotestvaj02

Természetes hozzávalókból otthon készített testvaj (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 100 g kakaóvaj (100% finomítatlan kakaóvaj) 100 g shea vaj (Finomítatlan, organikus shea vaj) 25 ml argan olaj (vagy jojoba olaj) (hidegen sajtolt) (300 mg (azaz 3 kapszula) E-vitamin (100 mg alfa-tokeferol-acetát kapszulánként)) Hőálló üvegtálba teszem a kakaóvajat, a sheavajat és az argan olajat. Egy nagyobb tálat megtöltök jó meleg – a kezemnek jó meleg legyen – vízzel, majd beleállítom az üvegtálat. Habverővel néha-néha átkeverem, majd amikor a vajak felolvadtak jól összekeverem. Kiveszem a vízfürdőből a tálat és a E-vitamin kapszulákat felszúrom és belenyomom a krémbe. Nem csak azért tesznek jót a krémnek, mert az E-vitamin jót tesz a bőrnek, hanem azért is, mert tartósít is. Zárható tárolóba teszem és megvárom, amíg megdermed. Szobahőmérsékleten tárolható, szilárd krém. Illatát a kakaóvaj adja. Mivel vastag, gazdag krém, este szoktam használni, arcon és az egész testen egyaránt. A kezemben nagyon hamar krémezhetően lággyá válik. Engem nem zavar, hogy ilyen sűrű krém, sőt kifejezetten szeretem. (És a bőröm is szereti.)
kenyeztetotestvaj03

Nem krém, hanem annál sűrűbb, a bőrön remekül olvad és könnyű a bőrbe masszírozni – Házi készítésű testvaj (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra