term ID:
parent cat ID:21
parent cat ID 1:
post ID:48814
category_21 #32cdd1

Horgolt sárga párna: elbontottam és újra horgoltam, mint az életem

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Horgolt sárga párna: elbontottam és újra horgoltam, mint az életem

Myreille - Publikálva:

Elméletileg ez a cikk egy újra horgolt párnahuzatról szól, gyakorlatilag az életemről. Nem tudom eldönteni, hogy melyik az érdekesebb része a sztorinak.

Az új horgolt párna a kanapén/Fotó: Myreille

Az új horgolt párna a kanapén/Fotó: Myreille

Lebont Nagyjából egy évvel ezelőtt (Himalaya Everyday Tweed mustársárga fonalból) horgoltam egy párnát a kanapéra. Imádtuk, használtuk, ez meg is látszott rajta. Kicsit elnyúlt a huzat és egy mosás is ráfért. Először kimostam, majd visszabontottam. Maximalizmusom a horgolásnál mindig beteges mértéket ölt. Horgolok, visszabontom, horgolok, visszabontom, horgolok. Csak a tökéletessel elégszem meg. Ezzel egy időben önmagamat is kezdtem visszabontani. Levágtam a sallangokat, a mit? kérdés helyett elkezdtem a miért?-re koncentrálni. Sokkal nagyobb utazás volt, mint amire számítottam. Félelmek, hitek, intelmek, vágyak hajlítottak. Fel kellett ismernem a sémákat, a berögzült dolgokat és gondolatokat és mind-mind vissza kellett fejtenem. Ugyanakkor semmi sem volt egyszerűen szanálható (vagy visszabontható, mint a párna), mert valahogy minden összekapcsolódott mindennel: a múlt a jövővel, a jelen a családi múlttal, a jövő az aggódással és az álmokkal.
A párna hátulja csupa single crochet/Fotó: Myreille

A párna hátulja csupa single crochet/Fotó: Myreille

Újratervezés A bonyolultság után az egyszerűséget választottam. Szinte a sivárságot. Csupa single crochet horgoltam és közben próbáltam kikapcsolni minden “hogyan kellene élned” javaslatot, jött az baráti tanácsként, Coelho idézetként vagy éppen PR szövegben. “Tényleg ettől leszek boldog?” tettem fel magamban a kérdést. És amikor elértem a semmi peremére – egészen pontosan 3224 single crochet öltés után -, tudtam, hogy a nagyon egyszerű engem untat. Viszont azt se kellett megkeresnem, hogy mi fog majd szórakoztatni. Pontosan tudtam, hogy mi érdekel, mi fog szórakoztatni.
Doux brides a relief alternées minta Himalaya Everyday Tweed fonalból. Ez a párna eleje./Fotó: Myreille

Doux brides a relief alternées minta Himalaya Everyday Tweed fonalból. Ez a párna eleje./Fotó: Myreille

Véronique Chermette 150 points de crochet című könyvében láttam a “doux brides a relief alternées”-t, ami pont az, amire szükségem volt: szimmetrikus, gyönyörű és izgalmas horgolni. Később kiderült, hogy kellemesen fonaltakarékos is. Közben egyre több “miért?”-re is választ találtam és abban a pillanatban, hogy megvolt a miért, már nem volt kérdés, hogy hogyan és mit. A válásom után – első házasság után – éreztem hasonló elszántságot, koncentrált erőt és akaratot. Akkor nagy segítség volt, hogy az egész életem a feje tetejére állt, semmi és senki se számított, bármit megtehettem. Most hasonló folyamatot kellett végigcsinálnom úgy, hogy a harcaimat belül kellett megvívnom és vigyáznom kellett a családunkra, a gyerekeinkre és a házasságunkra. A válás után hangos voltam, most nagyon csendes. A megújult párna jót tett a kanapénak és az életemnek is, szeretem az “állomást”, ahova jutottam.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra