term ID:
parent cat ID:21
parent cat ID 1:
post ID:4187
category_21 #32cdd1

Legyen ünnep!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Legyen ünnep!

Myreille - Publikálva:

jotekonysaglead

Amióta megint politizálásra adta a fejét, nehéz őt idézni, de a Verseny és Szolidaritás* könyvében arról a megkérdőjelezhetetlen igazságról ír, hogy a jótékonyság nem állami, hanem személyes feladat. Három szívemnek kedves jótékonysági akció.

Mikulásgyár – Az ország legnagyobb jótékonysági akciója

Decemberben MikulásGyár nélkül már elképzelhetetlen a Felvonulási tér, azonban idén először további 12 hazai Plazaban is leadhatóak az adományok. Sőt, a Magyar Posta közreműködésével idén a kisebb településen élőknek is lehetősége nyílik arra, hogy az ünnepek közeledtével adományokkal segítsék a rászorulókat. Az adakozók bármelyik postán leadhatják csomagjaikat a Mikulásgyárnak. A becsomagolt adományokat az ország valamennyi postáján ingyen fel lehet adni, a dobozokra nagy betűkkel a MIKULÁSGYÁR szót kell ráírni. Az adományokat a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak. A MikulásGyár 2009. december 11 és 22 között üzemel és rengeteg hely van a felajánlásoknak (tartós élelmiszer, ruhák, tisztítószerek, játékokt stb.).

A szervezők a Felvonulási téren különböző programokkal várják az adakozókat.

Mikulásgyár web: http://www.mikulasgyar.hu

Sok kicsi – Jó tett helyében jót várj… 15 gasztroblogger és 15 szervezet a Gyermekétkeztetési Alapítvány karácsonyi támogatását tűzte ki célul. A felajánlások iránt érdeklődő támogatók amolyan virtuális sorsjegyeket vehetnek, darabja 1000 forint értékben – közvetlenül a Gyermekétkeztetési alapítvány javára kell befizetni -, és az akció végén közöttük kerül kisorsolásra a 30 különleges felajánlás. Az akció bevezető részében 2009. november 16-30 között bemutatásra kerültek a felajánlások: minden nap egy blogger és egy szervezet programja lett nyilvános. A felajánlott programokra 2009. december 1 – 14 között lehet sorsjegyet vásárolni. Sorsolás: 2009.december 18-án. Sok kicsi web: http://sokkicsi.freeblog.hu Cipősdoboz – Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozba? A Baptista szeretetszolgálat karácsonyi akciójával a rászoruló gyerekeknek igyekszik szebbé tenni az ünnepet. Akciójukhoz igen egyszerű csatlakozni. Kell egy üres, de jó állapotban lévő, normál méretű cipősdoboz, amit meg kell tölteni ajándékkal, be kell csomagolni és rá kell írni, hogy fiúnak vagy lánynak és hogy hány éves gyereknek készült a pakk. Ajándék lehet: kisautók, labdák, babák, plüssállatok, jojók, világító vagy hangot adó játékok, tollak, ceruzák, számológépek, zsírkréta, kifestők, jegyzettömbök, fogkefe, fogkrém, szappan, fésű, cukorkák, csokoládé, nyalókák, rágó, napszemüveg, pólók, játék ékszerek, hajgumik, hajcsatok, kis képeskönyv. A becsomagolt cipősdoboz(oka)t 2009. december 1 és 18 között lehet leadni a gyűjtőhelyeken. Cipősdoboz web: http://www.ciposdoboz.hu _____________________________________ *Csökkenteni kell a jövedelmek állami újraelosztását, azaz csökkenteni kell az adókat. Ez ugyan az állami bevételek csökkenéséhez és a szociális háló lazulásához vezet, de az anyagilag megerősödő réteg nem csak saját magáért tud felelősséget vállalni (azaz gondoskodik saját nyugdíjáról, egészségügyi biztosításáról stb.), hanem szolidaritásra is képes. Ennyit az elméletről. A valóság nem követi az elméletet, de ez politika, hagyjuk. Mindenek felett segíteni kell és segíteni jó!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra