term ID:
parent cat ID:21
parent cat ID 1:
post ID:46352
category_21 #32cdd1

Mangó mambó: Melyik a legjobb mangós tusfürdő?

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mangó mambó: Melyik a legjobb mangós tusfürdő?

Myreille - Publikálva:

Nem a legdrágább a legjobb, de van olyan, ami a friss mangó illatát és zamatát hozza, és van olyan, ami lágyan nőies és illata hosszú ideig a bőrön marad.

Négy mangós tusfürdő, amit teszteltünk. (Fotó: Myreille)

Négy mangós tusfürdő, amit teszteltünk. (Fotó: Myreille)

A málna után most mangó tusfürdőket teszteltünk. Nem laboratóriumi körülmények között, hanem szubjektíven, érzékszervekkel. És igen, a The Body Shop mangós tusfürdőjét kihagytuk, mert a málnás se volt kiemelkedően jó, azonfelül rohadt drága. Az egységára kiszereléstől függően 7,56-16,5Ft/ml között mozog. Ez a tesztbe beválogatott tusfürdők legdrágábbikának is minimum a 2,5-szerese, és hiába illatoltam többször is az üzletben, nem adta azt a pluszt, amiért ennyivel többet hajlandó lettem volna kiadni érte. Persze, a The Body Shop menő és menő odáig lenni is érte, de akkor legyen punk, rohadt közgazdász vagy éppen praktikus lány, vállalom, engem (már) nem hoz lázba. Érdemes egy pillantást vetni a csomagolásra is. Ha különböző üzletekben járunk és nem vagyunk mániákus árfigyelők, akkor könnyű csapdába esni. A mennyit-mennyiért verseny egyértelmű vesztese az Yves Rocher mangós tusfürdője. Hiába dizájnos a csomagolás, a legkisebb kiszerelésnek tűnik, pedig a legnagyobb. A konkrétan a Body&Soul Wellness-hez képest kétszer annyi, de az összes tusfürdőnél jelentősen többet tartalmaz a flakon. Így az egységára sem borzalmasan drága, pedig a pénztárnál több, mint 1000 forintot kell kipengetni.
Mangós tusfürdőkről számokban/Fotó: Myreille

Mangós tusfürdőkről számokban/Fotó: Myreille

A legolcsóbb A Balea tusfürdője nagyon-nagyon olcsó, ráadásul éppen akkor bukkantam rá, amikor a boltokba került, így még olcsóbb volt. Flakonból az illata nem rossz, de a zuhanyzás közben már alig lehet érezni, utána pedig szinte nyoma se marad. A színe vad narancssárga, ami mangó vonalon elég meglepő, de legalább megegyezik a flakon kupakjával (bármiért is legyen ez fontos). A Balea mangós tusfürdője önmagában sem túl meggyőző, de a többi mangós tusfürdőhöz képest csúnyán leszerepelt.   A legdrágább és egyben a legnagyobb csalódás A Müller Body & Soul Wellness márkájú tusfürdője picivel erőteljesebb illattal bír a Baleánál, viszont jóval drágább. A csomagoláson csak egy mangó képe szerepel, persze a feliratban megjelenítik a goji bogyó, de talán csak azért, hogy értsük, miért nem érezzük rendesen a mangó illatát. Bár bőrbarát ph-val rendelkezik, az állaga is csalódás.   A leggyümölcsösebb Mindegyik tusfürdő tartalmaz mangó kivonatot (mangifera indica (mango) fruit extract-ot), de a friss magnó illatára, zamatára és színére az Original Source hasonlít a legjobban. Ésszel egyértelmű, hogy nem mangóban fürdünk, viszont az érzékszerveink mást állítanak. Szintén előnye, hogy 100%-ban természetes illattal és illóolajokkal készül, vegán és állatkísérletek nélkül fejlesztették.   A legnőiesebb Az Yves Rocher mangó-koriander tusfürdője parfümösen finom,  könnyű, de mégis jellegzetes, varázslatos gyümölcsös jegyeket mutat. Flakonból az illata nem átütő, azonban fürdés közben mesés: a koriander diszkrét és passzol a magnóhoz. A tusfürdő állaga gazdag, csak az meglepő, hogy kis mennyiségben egészen világos. Illata hosszú órákon át a bőrön marad.   A kedvencek A teszt végére két kedvencem lett, bármelyiket bármikor örömmel vásárolom újra. Az Original Source intenzív mangósága, az Yves Roche pedig könnyű, de összetett illata, állaga és tartóssága miatt lett a kedvencem. Árban is közel vannak egymáshoz és tényleg megérik a “pénzüket”.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra