term ID:
parent cat ID:21
parent cat ID 1:
post ID:22938
category_21 #32cdd1

Serendipity: Anikó kincsei a kávéscsészétől a virágokig

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Serendipity: Anikó kincsei a kávéscsészétől a virágokig

Myreille - Publikálva:

Róth Anikó illusztrációi gyerekeket és felnőtteket egyaránt elbűvölnek, de kedvenc tárgyai ugyanilyen mesebeliek. Mesekönyvekből, képeslapokról és noteszekről már ismerős lehet Róth Anikó csodálatos világa, azonban most megmutatja kedvenc tárgyait.

Ablakpárkány (Fotó: Róth Anikó)

Róth Anikó: “Részlet az asztalommal szemközti ablak párkányról. Rengeteg minden van itt: képeslapok, ecsetek, óra, “pénzgyüjti” (minden megmaradt pénz, amit külföldről hazahoztunk, de nem euró), mécsestartók. Ide halmozok fel minden olyan holmit, amire szívesen nézek rá naponta sokszor. A képeslapot Horváth Mónika kolleginától kaptam, abból az időszakából, amikor még Franciaországban élt. Nagyon nagy kedvenc a lap, ami Nicoletta Ceccoli munkája, azért is került a párkányra.”

A legújabb képeslap mindig az órán áll. (Fotó: Róth Anikó)

Róth Anikó: “Az ablakpárkány másik képeslapját pár hete kaptam. Alkotója Martine Roch. Az órára mindig a legfrissebb képeslap kerül, amit általában barátok küldenek nekem. Valószínű, hogy ez a lap nem fog lecserélődni, ha új kártyát kapok, mert nagy kedvenc lett.  (A macska egy torontói látképet váltott le.) Ezen a képen az óra is fontos, nagyon szeretem, a férjemtől kaptam pár évvel ezelőtt. A kis porcelán macska (manekineko: szerencsét hozó macska) a Marumoto-ból van.”

Indul a nap és a munka (Fotó: Róth Anikó)

Róth Anikó: “Egy normál reggel nálam így kezdődik: kávé, határidő naplóból átnézem a napi teendőimet és elolvasom az emaileket. Így indul a nap, akarom mondani a munka… A kedvenc csészémet pár hónapja vettem Emily kincsesboltjában a Király utcában.”

Naplók (Fotó: Róth Anikó)

Róth Anikó: “A gyűjteményem egyik része, azok a határidő naplók, amiket eddig használtam. Van közte pár saját tervezés, a többi pedig innét: bogaras – , csíkos állatos Hanga Réka munkája, a bal felső sarokban pedig az idei szerzeményem, jövőre őt fogom nap mint nap használni, idén tavasszal vettem Frankfurtban.”

Naplók (Fotó: Róth Anikó)

Róth Anikó: “A gyűjtemény másik része (ami még így sem a teljes “kollekció”) azok a naplók, amiket még nem kezdtem el használni. Legtöbbször külföldről szerezem be ezeket a noteszeket, de van köztük egy két darab amit itthon sikerült megvásárolni.” (chroniclebooks.com, briellapaper.com, peterpauper.com, noto, cartiliadistribuzione.it, santoro-london.com)

“Ezt a könyvet egyik karácsonyra kaptam Amerikából.” (Fotó: Róth Anikó)

Róth Anikó: “Ezt a könyvet egyik karácsonyra kaptam Amerikából. Nagyon szeretem Camille Rose Garcia munkáit, igazi csemege volt számomra ez a kiadvány annak idején, azóta sem találkoztam nagyon hasonló színvonalú könyvvel.”

“Egyik nagy kedvencem egy francia illusztrátor Rebecca Deutremer.”

Róth Anikó: “Ha külföldre utazunk a másik nagy szenvedélyem hogy könyveket vásárolok, legtöbbször mesekönyveket, egyik nagy kedvencem egy francia illusztrátor Rebecca Deutremer. Már az első könyv, amit láttam tőle lenyűgözött, azóta több könyvet is sikerült megvásárolnom az ő illusztrációival, nagyon szeretem a munkáit. Camille Rose Garcia a másik példaképem.” Róth Anikó: “Ez is Rebecca Deutremer, egy 100 darabos képeslap gyűjtemény a munkáiból, díszdobozban. Ezt Párizsból kaptuk nászajándékba, ezért még különösebb értékű számomra.”

Textil virágok és arany kacsapersely (Fotó: Róth Anikó)

Róth Anikó: “Egy ideje nagyon tetszenek ezek a textil virágok, amiket kabáton, sapkán sálon, táskán, szinte bárhol lehet hordani. (Lehet hogy öregszem? 🙂 )A háttérben egy arany kacsapersely, amit Spanyolországban élő barátnőmtől kaptam, hogy sok pénzünk legyen. Eddig csak ő dobott bele 1 eurót…”

Virágok (Fotó: Róth Anikó)

Róth Anikó: “Van 2 erkélyünk is, egyik sem használható klasszikus értelemben vett erkélynek, ezért leginkább a virágaim vannak itt. Nagyon szeretem őket gondozni….tuti hogy öregszem… :)” Róth Anikó website>>

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra