term ID:
parent cat ID:21
parent cat ID 1:
post ID:22727
category_21 #32cdd1

Serendipity: Ezek nem csupán tárgyak

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Serendipity: Ezek nem csupán tárgyak

Myreille - Publikálva:

A tárgyakban emlékek sűrűsödnek, akkor is, ha éppen a padláson, dobozban pihennek, vagy mindennapi használatban vannak. Nem meglepő, hogy Fodor Tamás, grafikus, szereti a szép tárgyakat, ám számára a legritkább esetben döntő érv egy tárgy megőrzésére a szépség vagy a praktikum. Emlékei és múltja él kedvenc tárgyaiban. Nem olyan régen elkészítette „Ezek nem tárgyak” fotósorozatát, amelyben színek, formák és emlékek keverednek. 6 kedvenc holmiját is az emlékek miatt választotta. Fodor Tamás: “A sorozatban különböző színekben fel-felbukkanó gyertyatartók egy ma már bezárt angliai lakberendezési boltból, a Pierből jöttek utánam, és azóta is velem vannak minden romantikus pillanatban. Nincs nélkülük esti kerti beszélgetés vagy különleges vacsora, bár volt, hogy hetekig spárgára függesztve himbálóztak az asztalom felett.

These Are Not Things – Yellow II (Fotó: Fodor Tamás)

Fodor Tamás: “Az ezüst tollat a hozzátartozó kiegészítőkkel együtt egy kedvesem ajándéka. Gyerekkori álmom volt egy ilyen toll, amelyet használok is, a legfontosabb mondanivalók ezzel a tollal kerülnek papírra.”

Gyerekkori álomból valóság – These are not things – Toll (Fotó: Fodor Tamás)

Fodor Tamás: “Füzet fétisem van. Kicsi, nagy, fehér- vagy barnapapíros, csíkos, kockás, vonalas, mindegy. Minél puritánabb, annál jobb. A kedvencem, az útinapló, szintén Angliából érkezett haza velem, érdekessége, hogy hol kockás, hol csíkos, hol pedig kis „papírzsebei” vannak a fényképeknek. Magyarországon, sajnos, még nem találtam ilyet, ami abból a szempontból szerencse, hogy akkor is vennék százat, ha nem utazom sehova.”

These Are Not Things – Family (Fotó: Fodor Tamás)

Fodor Tamás: “Az a fajta szentimentális hülye vagyok, aki veszi az ékszert, de nem hordja. Az órát és a gyűrűt is a londoni Camden Marketen találtam.” Fodor Tamás: “Mindenkinek, aki szereti a brit romantikus filmeket, kötelező egy ilyen kis nyomdát beszereznie a Covent Garden-ről. A rengeteg minta és betű közül az iránytű választott engem. A nyomat képeslapokra és levelekre kerül; mondanom sem kell, hogy nincs mindennap elől. Fodor Tamás: “A másik perverzióm a VW kisbusz, amivel bármikor bárhol a kenyérre lehet engem kenni. Már több helyen panaszt tettem amiatt, hogy én nem az amerikai szörfös-kisbuszos szubkultúrába születtem, ám ehhez nem csak teret, de időt is ugranom kellene.. Másik világfájdalmam, hogy nálunk nincs tengerpart, de ez sokkal egyszerűbben orvosolható, mint az időutazás.”

These Are Not Things – Seaside (Fotó: Fodor Tamás)

A teljes These Are Not Things sorozatot itt nézheted meg>>

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra