term ID:
parent cat ID:21
parent cat ID 1:
post ID:22436
category_21 #32cdd1

Serendipity: Petra 7 kincse a bögrétől a régi képekig

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Serendipity: Petra 7 kincse a bögrétől a régi képekig

Myreille - Publikálva:

Finy Petra írónő megint mesél, de most kedvenc dolgairól: az üveggolyókról, a régi képekről és a színes párnákról. Kukkants be Petra világába! Finy Petra meséit nagyon szeretjük szóljanak gyerekeknek (Seprűsrác meséi, Maja tizenkét babája) vagy felnőtteknek (Madárasszony), és most ő is megmutatja, mely tárgyak tetszenek neki, milyen holmik állnak közel a szívéhez.

Benjamin Lacombe

Benjamin Lacombe

Finy Petra: Benjamin Lacombe az egyik kedvenc illusztrátorom, ezért érthető, hogyha 2013-ra egy általa tervezett naptárra vágyom, ami olyan gyönyörű, mintha a dédimama kedvenc imakönyve és egy fantasztikus képzőművészeti album keveréke lenne.”

Benjamin Lacombe naptár

Finy Petra: “Emma és Léna lányaimnak sokat olvasok, és mindig fejtörést okoz, mi lenne ehhez a legkényelmesebb megoldás. Ezt a széket el tudnám képzelni a gyerekszobában.”

Hal Taylor hintaszéke gyerekes családoknak meséléshez (fotó: haltaylor.com)

Finy Petra: “Nagyon szeretem a lámpákat, főként érdekes színük vagy különleges formájuk van. Ilyen légies szépségű, festői medúzalámpáim még nincsenek, de ami késik nem múlik.”

Medúza lámpa (fotó: behance.net)

Finy Petra: “Gyerekkorom óta gyűjtöm az üveggolyókat, üveggömböket, üvegcseppeket, mindent, ami érdekes színű üvegből van, és a fény felé tartva rejtélyesen ragyog. Jó néhányat a lányaimnak adtam közülük, ezért lehet, hogy bővíteni kell majd a kollekciót, mondjuk ezekhez hasonló darabokkal.”

Üveggolyók (fotó: whiteelks.com)

Finy Petra: “Régi fénykép-mánián is van. A saját családunk régi fényképeit is csodálattal nézegetem, de szívesen megyek be antikváriumokba, hogy használt képeket keresgéljek. Ha a fotókon szomorú tekintetű, bús arcú gyerekek bukkannak, fel legszívesebben megvigasztalnám őket, egy időtlen öleléssel.”

Nyaklánc régi képekből, apró keretekkel

Finy Petra: “Rajongok a párnákért, aminek a lányaim nagyon örülnek, mert lelkesen lubickolnak a párnatengerben. A színes, derűs darabokért vagyok oda a legjobban, melyek bármilyen mogorva bútort fel tudnak vidítani.”

Színes párnák

Finy Petra: “Imádok teázni és kávézni. Babusgatni egy csészét, megcsodálva a belőle feltörő gőzvirágokat. Ezért nem mindegy számomra, hogy milyen bögre simul a kezembe. Bearanyozza a napomat, ha ehhez hasonló szépségű, életvidám darabok kerülnek a kezembe.”

“Imádok teázni és kávézni.”

Finy Petra weboldala>>

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra