160 évvel A skarlát betű után: Könnyű nőcske

Myreille


Suli, tinik, szerelem, nem közönséges és nincs benne egyetlen vámpír vagy farkasember sem. Pikáns film nem csak kamaszoknak.
5 ok, amiért szerettem a  Könnyű nőcskét (Easy A):
1. Nincs benne egyetlen vámpír, farkasember (mint az Alkonyatban) vagy szuperhős, mégis a kamaszokat célozza meg. (Csak egy ügyeletes szívtipró, de anélkül milyen lenne egy tinikomédia.) Ebben a filmben senkinek sincs emberfeletti képessége, viszont megmutatja az emberi gyarlóság teljes tárházát, azonban nem közönséges (mint az Amerikai pite).
2. Imádtam a filmes utalásokat. 10 év múlva, amikor mások lesznek a sikersorozatok és a sikerfilmek, lábjegyzeteket kell adni a filmhez, de szerencsére most még nem magyarázták túl a poénokat. (A nagy nyereséget, amit megérdemel, úgyis most hozza a film.)
3. Biztosra lehet venni, hogy minden lány, aki látta a filmet, elolvassa a Nathaniel Hawthorne A skarlát betű című regényét és megnézni a filmet is. Mindkettőt, nem csak a demimooros változatot. (Végre egy kötelező olvasmány, amit önmaguktól olvasnak a gimisek.)
4. Nagyon jó a forgatókönyv és a rendezés. (Jegyezzük meg! Forgatókönyv: Bret V. Royal. Rendező: Will Gluck)
5. Úgy szeretnék bízni a gyerekemben, ahogy Oliveban bíznak szülei és ugyanolyan humorral akarom kezelni a problémákat, mint ők, és azt szeretném, ha ilyen őszinte is lenne hozzám a gyerekem. Ja, és azt is szeretném, ha a gyereke(i)m ilyen jószívű, talpraesett és okos kamaszok lennének
Olive (Emma Stone) egy hétköznapi lány, aki nem nagyon tűnik ki a többiek közül, és a fiúkkal is hadilábon áll. Egészen addig míg egy véletlen hazugság, és egy gyorsan terjedő pletyka a népszerűségi lista legfelső fokára emeli. Szexuális szolgáltatásokat (persze csak átverésből) nyújt mindazoknak a sulitársainak, akiknek nem jutott barátnő, és ezt cikinek érzik. Olive szíve megesik rajtuk, de egy idő után már nem csak ez áll a hazugságok hátterében.
Nyomokat hagy, pletykát kelt magáról: néhány dollárért bárki felvághat azzal, hogy vele jár – ő nem fogja megcáfolni őket. Az üzlet felpörög, de a pletykahadjárat alig marad le mögötte: hamarosan az egész iskola, lassan az egész város, egy nagyon kedves, régi barátja (Penn Badgley) is tud róla, sőt, még a szülei (Stanley Tucci, Patricia Clarkson) is hallanak az erkölcstelen lányról és Olive már nem találja a kiutat a hazugságok hálójából…
Kieszel egy tervet, hogy véget vessen az ellene indított rágalmaknak, mert bár jóhiszeműen kedves volt mindenkivel, viszonozni azt már senki nem akarja.
Nem erős spoiler, ha elárulom, a végén igen nagy durranással hozza helyre a dolgokat.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra