term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:47616
category_32 #d3e60c

A pingvin és a kisfiú (bájos barátsága)

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A pingvin és a kisfiú (bájos barátsága)

Myreille - Publikálva:

Végre magyarul is megjelent az utóbbi évek egyik legzseniálisabb mesekönyve és azonnal érkezett hozzá egy második könyv is! Magyarul (2017-ben) A pingvin és a kisfiú címmel jelent meg Oliver Jeffers (2005-ös) zseniális mesekönyve a Lost an Found. Mi (értsd: a gyerekek és én) először a könyv alapján készült animációs filmmel találkoztunk és a szívünkig hatolt. Jót tett a lelkünknek a történet: sírtunk és kacagtunk attól függően, hogy a pingvin és a kisfiú barátsága éppen hogyan alakult.

Volt egyszer egy kisfiú, aki egy napon egy pingvint talált az ajtaja előtt....

Volt egyszer egy kisfiú, aki egy napon egy pingvint talált az ajtaja előtt….

“Ezt nem hiszem el!” mondta Dani, amikor meglátta a két könyvet az íróasztalomon, Zsombi pedig felkapta a “második” könyvet, a Fent és lent címűt és elolvasta. Pár órával később viszont arra lettem figyelmes, hogy a két fiú egyezkedik, majd bevonulnak a szobájukba és Zsombi felolvassa Daninak A pingvin és a kisfiút.
Egyszer volt két barát, és az egyikük repülni vágyott...

Egyszer volt két barát, és az egyikük repülni vágyott…

Oliver Jeffers könyveiről alakjuk, képi világuk és rövid szövegeik miatt könnyen adódna a feltételezés, hogy inkább a kisebb korosztályhoz szólnak, azonban ezek a történetek olyan mély empátiával mesélnek a barátságról, az elválásról és a szeretetről – egyszóval a fontos dolgokról, hogy értelmetlenné válik a korosztályos besorolás. Ráadásul Jeffers semmi sem magyaráz túl, egyetlen pillanatra se válik oktatóvá, és az illusztrációk nem csupán kísérik a szöveget, hanem együtt alkotnak teljes egészet. Tipp: Érdemes körülnézni a Oliver Jeffers Stuff-on és letölteni A pingvin és a kisfiú színezőt!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra