Amikor egy gyerek és egy kutya összegubancolódik

Myreille

Kőszeghy Csilla Hanna és Gubanc című meséje bármelyik gyerekkel megeshetne, hiszen melyik gyerek ne vágyna egy kutyára.
 
Bevallom, előítéleteim voltak. A borítón szereplő fekete szőrcsomóról először nem egy puli jutott eszembe, hanem régi kedvencem Pom Pom, és amikor a fekete gubanc Kopasz úr fejére esett, majdnem abbahagytam az olvasást. Azonban gyerekkel ilyet nem lehet tenni, a mesébe teljesen elmerülő fiamnak folytattam az olvasást. A könyv végére én is megszerettem a mesét, ami nem másról szól, mint egy magányos kislány és egy magányos kiskutya összegubancolódásáról.
Hanna (mint olyan sokszor) egyedül üldögélt a papája fodrászatában, amikor valami furcsát vesz észre. Mi lehet az a guruló szőrgombolyag? – gondolta és követni kezdte, hogy megfejtse a rejtélyt. De az a valami hol felmosórongy, hol hajkorona volt, de végül kiderült róla, hogy nem más, mint egy kutya. Éppen olyan, amilyenre Hanna mindig is vágyott…
A könyv illusztrációja ugyanolyan bájos, mint a történet. A gyerekrajz szerű képeken könnyen fel lehet ismerni a mindennapi környezetet, így még édesebb az érzés, hogy ez a kutyás dolog bármelyik gyerekkel megeshet. És melyik gyerek ne vágyna egy kutyára?
Ajánlott: 2-5 éves gyerekek számára

A Pagony kiadónál bele is olvashatsz a könyvbe>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra