term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:16307
category_32 #d3e60c

Az univerzumban mindenki megértésre vágyik

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Az univerzumban mindenki megértésre vágyik

Myreille - Publikálva:

J.J. Abrams filmje a Super 8 nagyszerű mozi, mégis hiányzik belőle valami, amitől több lenne, mint egy csacsi mese. 1979 nyarán egy csapat kamasz egy ohiói kisvárosban elhatározza, hogy kimennek a mezőre zombifilmet forgatni. Miközben Super 8-as kamerájukkal dolgoznak, szörnyű vonatbalesetnek lesznek szemtanúi. Maguk is alig élik túl az eseményeket, és hamarosan rájönnek, hogy a szerencsétlenség nem a véletlen műve volt. Nem sokkal később a környéken emberek kezdenek eltűnni, feltűnik a katonaság, és megmagyarázhatatlan események történnek, ezért Jack Lamb seriff megpróbálja kideríteni, mi az igazság. Nem is sejti, hogy minden képzeletet felülmúló szörnyűség a titok nyitja… A kamaszok azonban tovább forgatják a zombifilmet.

Super 8

Bár J.J. Abrams a film rendezője és egyben a forgatókönyv író is, mégis Steven Spielberg, a film egyik producere a húzónév, és való igaz, ezt a filmet Spielberg is rendezhette volna, mint az E.T., A földönkívüli és a Világok harca elegye. A film tanulsága viszont egészen paulocoelhos, amitől nekem személy szerint elment az életkedvem: az univerzumban mindenki megértésre vágyik. Még szerencse, hogy a stáblistával párhuzamosan a film végén lepereg a kamaszok által forgatott zombis film is.

A Super 8 tagadhatatlanul remek iparos munka, minden szerepel benne, amit egy izgalmas filmhez árulnak a hollywoodi filmboltban: árva kisfiú, gyászával küzdő seriff, aki nem érti meg a fiát, néhány idióta kölyök, kamaszszerelem, titokzatos tudós, titokzatos tárgyak, sötétséges titok és a katonaság a szokásos elmeroggyant parancsnokkal, aki nem érti a világ dolgait, nem úgy mint egy tiszta szívű kamasz… Mese ez a javából, csak kérdés, hogy kinek. Gyerekeknek túl agresszív, felnőtteknek túl blőd.

A kamaszcsapat azonban nagyon rendben van – jók a karakterek, jók a dialógusok és még humoros is a legtöbb jelenet – és az is az igazsághoz tartozik, hogy egyetlen percét se untam a filmnek – mert végig valami nagy fordulatban, szellemes megoldásban reménykedtem -, csak a végén kámpicsorodtam el, hogy J.J. Abrams tényleg képes így befejezni a Super 8-at.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra