Berg Judit – Agócs Írisz: Maszat és a csőtörés

Myreille

Maszattal nem lehet hibázni. Amelyik gyerek eddig megszerette Maszat és Hóchóc kalandjait, most is éhesen veti magát a kék könyvre.
Ez már a hetedik Maszat könyv. A fiam boldogan vette a kezébe és ha eddig nem tudtam volna, mennyire szereti ezt a sorozatot, akkor most nyilvánvalóvá vált volna. Nagyon.
Mint mindig, most is két rövid történet olvasható a kötetben. Az egyik a Csőtörés, a másik a Maszat vásárol. Amíg csak a képeket nézegette a fiam – “Nézd, anya, egy úthenger!” majd pár lappal később “Nem hiszem el, Maszat süteményt csinál!” – lelkesebb volt, mint a mesehallgatás közben. Szerintem se ez a legjobb Maszat könyv. Nekem túlságosan hétköznapi, hiányzik belőle az a cseppnyi varázslat, amitől a csőtörés vagy a bevásárlás különleges és igazán izgalmas lesz.  Ettől függetlenül ott a helye a gyerek könyvespolcán.

Pagony


A Maszat sorozat egyik erőssége, hogy úgy tárja fel a világ dolgait, ahogyan egy kisgyerek felfedezheti, és ebben a Maszat és a csőtörés is jó. A gyerekek mindent megtudnak a vízvezetékről és annak cseréjéről,  közben olyan csodálatos dolgok bukkannak fel, mint az úthenger és a markoló.
A Maszat vásárol pedig azzal a tanulsággal zárul, hogy nem vásárolunk össze mindenféle hülyeséget, ha édességre vágyunk, inkább sütünk valami jót. Tehát ez a Maszat könyv is ugyanolyan kedvesen oktat és szelíden nevel, mint a korábbiak. Melyik anya bánja, ha a gyerekét jóra tanítják? Én nem! Sőt, kedvelem, és ezért kedvelem az új Maszat könyvet. Közben abban is biztos vagyok, hogy pár olvasás után, amikor a történetet már fejből fújja a fiam, ő is jobban fogja szeretni.
Ajánlott 2-5 éves gyerekek számára.
Pagony kiadó>>>
Ui: Minden Pagony könyv 2012. december 13-26. között 30%-os kedvezménnyel rendelhető meg a kiadó webboltjából.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra