Castell otthon: ügyességi játék kicsiknek, nagyoknak

Myreille

Vidd haza azt a játékot, amelyet a legelképesztőbb csapatmunka inspirált, és építsd meg a saját tornyodat. 

El Nan Casteller: hagyományból játék

El Nan Casteller: hagyományból játék


Az El Nan Casteller a katalán embertorony (Castell) nyomán készült ügyességi játék. A játékban a fa bábuk segítségével kell minél magasabb tornyot építeni, éppen úgy ahogyan a Castellben: az emberek szó szerint egymás vállán állnak és törnek egyre magasabbra.
A Castell – az emberekből épült kastély, aminek tornya messzire emelkedik a földtől – az egyik legelképesztőbb alkotás, amit egy csapat létrehozhat. Férfiak és nők erejükkel, bátorságukkal, kitartásukkal, higgadtságukkal és ügyességükkel járulnak a csapat sikeréhez, a torony megszületéséhez és stabilitásához. A legalul állók biztosítják a biztos alapot, a középső részen a legnagyobb magasság elérése a cél, végül pedig két gyerek mászik fel és amikor az egyik magasba emeli és meglengeti a karját, jelzi, hogy az építmény elkészült.
 
A Castell tagjait könnyű felismerni, fehér nadrágot és fekete övet viselnek, és ezt a hagyományos öltözetet festették a játék fa bábuira is.

A Castell tagjait könnyű felismerni, fehér nadrágot és fekete övet viselnek, és ezt a hagyományos öltözetet festették a játék fa bábuira is. Háromféle bábut lehet felhasználni az építményhez, természetesen a tetejére a kezét lengető figura kerül.


20 és 40 darabos változatban készül a játék

20 és 40 darabos változatban készül a játék


A embertorony 2010 óta az UNESCO világörökségének része, az El Nan Casteller egyszerre hagyományőrző szuvenír és szórakoztató játék kicsiknek és nagyoknak.
 

 

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra