term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:43919
category_32 #d3e60c

Egy méltatlanul alulértékelt film: Kész katasztrófa

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Egy méltatlanul alulértékelt film: Kész katasztrófa

Myreille - Publikálva:

Amy Schumer nevét most tessék megjegyezni, mert szellemes, okos és szatirikusan vicces. Ő írta a Kész katasztrófa forgatókönyvét, az Inside Amy Shumer-rel pedig tegnap este Emmy-t nyert.

Kész katasztrófa (Trainwreck)

Kész katasztrófa (Trainwreck)

Vannak pillanatok, amikor minden mindegy alapon agyhalott üzemmódban elindítasz egy filmet, amelynek a plakátja a legrosszabb adamsandleres mozikra emlékeztet, majd az első öt perc után annyira nevetsz, hogy majd’ bepisilsz, de még ekkor sem fűzöl nagy reményeket a filmhez, mert a poéngyáros mozik úgyse tartanak ki 90 percig, de a film, amit elindítottál, élő cáfolata mindannak, amit feltételeztél. Mielőtt tovább olvasnál, nézd meg az előzetest. Szerintem ennyi is elég lenne ajánlónak, de azért még cizellálni fogom.

Tehát adott egy csaj, Amy (Amy Shumer), aki olyan mit te vagy én, vagy én vagy te, de közel se olyan, mint a hollywoodi színésznők, akik horrorokkal és közepes vígjátékokkal indítják karrierüket, és hibátlan a bőrük, tökéletes a mosolyuk és a következő kanyarban vár rájuk a herceg a fehér lovon és az eget-földet megrázó nagy szerelem.

Amy (Amy Schumer) - Kész katasztrófa (Trainwreck)

Amy (Amy Schumer) – Kész katasztrófa (Trainwreck)

Amy lázadó, tesz a szabályokra, miközben a szabályok csak-csak meghatározzák az életét. Határozott elképzelése van a világról és a játszmákról, és közben görbe tükröt mutat mindenkinek, hülyeségeket karikíroz és gátlástalanul kirúgja a mankóként szolgáló beidegződéseket. Amy független, vagány, belevaló csaj, de közel sem kiegyensúlyozott és gyakran dönt rosszul. Amy leginkább azért vicces, mert úgy viselkedik, mint egy megállapodni képtelen, negyvenes macsó pasi, a film pedig visszájára fordítja a sztereotípiákat: a srácok a gym-ben megbeszélik a lelki életüket, a pasik tépelődnek azon, hogy mint jelent egy-egy telefonhívás, miközben a csajok ágyról ágyra járnak és fogyasztják az egyéjszakás pasikat. Amyt pont annyira érdekli a sport, mint az átlag középkorú férfit a divat. Halvány lila dunsztja sincs az egészről, mintha a Marson töltötte volna az elmúlt 20 évet. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor beleszeret egy rendes, tisztességes sportorvosba.
LeBron James (LeBron James) és Aaron (Bill Hader) - Kész katasztrófa (Trainwreck)

LeBron James (LeBron James) és Aaron (Bill Hader) – Kész katasztrófa (Trainwreck)

Vájt fülű sportrajongók a legjobb poénok között szemezgethetnek. Amy leBron James-et képes elintézni egy “magas” jelzővel, kedvenc focicsapatának képes megjelölni Orlando Bloom-ot – amerikai fociban a legtöbb csapat neve városnév+kabala pl. New York Giants, Denver Broncos, Dallas Cowboys. Apropó Dallas Cowboys, rövid és nagyon vicces szerep jut az csapat irányítójának Tony Romonak is, aki legutóbb akkor volt ennyire vicces, amikor vaktában dobálta a labdát, és a közvetítés során többet mutatták aktuális barátnőjét, Jessica Simpsont, mint a tökéletes passzokat. Sőt, ha ennyi sztár nem lenne elég Amy Schumer Judd Apatow rendezővel karöltve képes volt elsütni egy művészfilm paródiát is, amihez megnyerték Harry Pottert Daniel Radcliffe-et. A Kész katasztrófa (Trainwreck) nem úgy vicces, mint egy bugyuta komédia, hanem finoman szatirikus, lényegretörő – Amy Schumer stand-up komikus is, amúgy -, és amikor túllépi az illendőséget (értsd: alpári), sohasem öncélú. Az  IMDb-n 6,7-re értékelik, pedig 7,5-öt zokszó nélkül megérdemelne, én már kétszer megnéztem, de évente elő fogom venni. Ui: Tegnap este Amy Schumer a legjobb szkeccskomédia kategóriában élete első Emmy-jét nyerte az Inside Amy Schumer-rel. Zac Posen ruhát viselt és megint nagyon vicces volt.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra