Üdvözlet Indiából: szerelem és más bolondságok

Myreille

Könnyű, romantikus, de nem hollywoodian felszínes filmekre vágytam és sorra jöttek az “indiai” filmek. Mindegyik nyomot hagyott.
Keleti nyugalom – Marigold hotel (The Best Exotic Marigold Hotel) IMDb:7,3
Best-Exotic-Marigold-Hotel
Néhány brit nyugdíjas a jobb élet reményében Indiába költözik, ám álmaik hotele nem az a luxuskégli, amiben reménykedtek és miközben küzdenek mindennel, de leginkább önmagukkal, nagyszerű felfedezéseket tesznek. A filmről írtam már régebben, de ebből a válogatásból se maradhatott ki, ahogyan a receptek linkje sem.
Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey) IMDb:7,3
HundredFootJourney
Egy indiai család Európába menekül és éppen Franciaországban, éppen egy Michelin-csillagos étteremmel szemben nyitnak éttermet. A kifinomult ízlés és az élet valamint az étel iránti szenvedély csap össze és miközben az öregek rájönnek, hogy közelebb vannak egymáshoz, mint gondolnák, egy indiai szakács szerelembe esik. Helen Mirren zseniális.
Esküvő monszun idején (Monsoon Wedding) IMDb:7,4
monsoonwedding
Egy fiatal lány az esküvőjére készül és a lány esküvőjére készül a család is, ám a nagy esemény árnyékában apró kis titkok derülnek ki. Árulások és kimondott igazságok karcolják a lelket és a tanulság annyi, hogy a legfontosabb a szeretet és a család, de ez sokkal szebben meséli el.
Ezerízű szerelem (Lunch box) IMDb:7,8
the_lunchbox
Egy nő újra el akarja csábítani a férje szívét, ám az ételhordók rossz helyre kézbesítik az ebédet. Aztán egy idő után nem csak az étel utazik, hanem a papírra írt üzenetek is és két magányos ember reményt talál a boldogságra. A négy közül, ez a kedvencem. Kicsit csípős, kicsit fájó, nagyon szép.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra