Könyvek kicsiknek: számolós és ellentétpárok

Myreille

Igazán kicsiknek (0-3 éves korosztálynak) szóló könyvekből ritkán készül olyan jó, mint a Csimota gondozásában nem régen megjelent Ellentétek és Számolós.
Amikor a fiaim kicsik voltak, nagyon nehéz volt olyan könnyet találni, amit ugyanolyan örömmel nézegettem én is és ők is. Frászt kaptam a túlságosan egyszerűsített, tündibündicukorfalat rajzoktól miközben pontosan tudtam, hogy a kicsiknek nem kellenek a bonyolult, részletgazdag rajzok. Eric Carle könyvei tartották bennem a lelket és most – igaz, hogy a fiaim már nagyok -, de nagyon örülök, hogy ilyen klassz gyerekkönyvek jelentek meg az igazán kicsik számára is. (Töretlenül hiszem, hogy a vizualitás öröm, ugyanolyan kalanddal bír, mint egy jó regény.)
Könnyű, nehéz — Ellentétek (könyv kicsiknek)
Nagy Diána az ellentétpárokat vette sorra – könnyű-nehéz, vékony-vastag, sok-kevés, kicsi nagy stb. – és a kartonált lapokon gyönyörű színekkel, izgalmas formákkal és finom humorral illusztrálta. Ezerszer is végig lehet lapozni a könyvet – és fogja is, aki a gyereke kezébe adja -, mégse válik unalmassá.
konnyu-nehez.indd
ellentetek02
ellentetek03
ellentetek04
 
1, 2, 3 – Számolós (könyv kicsiknek)
A fiaim szerettek számolni – ezért, mint minden rendesen elfogult anya úgy gondolom, hogy minden gyerek szeret számolgatni. Főleg olyan dolgokat, amiket már sokszor számoltunk. (Pl. A telhetetlen hernyócskában a narancsokat mindig a 3,5 éves Dani számolja meg.) Már a Maszatos számolgatós is jó ötlet volt, de Pap Kata Számolós illusztrációi viccesebbek, mert a képekenről olyan tárgyak láthatóak, amelyeket a kicsi gyerekek környezetére jellemzőek – igen, a fiaim rengeteg csigát gyűjtöttek (gyűjtenek), nem csak hatot – és a képeken rengeteg a felfedezni való. A kedvencem a kettes, a két hallal, a két kanállal és a két cukorra.
szamolos01
szamolos03
szamolos04
szamolos05
A könyveket megtalálod a Csimota weboldalán!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra