“Egy pesti hely Budán…”

Myreille

nyitottmuhely

Azt hittem, hogy ilyen csak Gabriel García Márquez képzeletében és irodalomkönyvekben lehetséges: kézműves műhelyből kulturális központ.

Finta László mesterségének címere: bőrműves. Az élet azonban úgy hozta, hogy a műhelyét megnyitotta a kortárs művészek számára. Aztán elharapózott a dolog és a Nyitott Műhely kulturális intézménnyé nőtte ki magát, azonban nem intézményesült. A Nyitott Műhely teljes személyzete, tulajdonosa és egyben lakója Finta László, akinek munkáját barátai segítik. Élő irodalom, zene és képzőművészet, ami nagy valószínűséggel unokáink tankönyvében is szerepet kap majd. De ha nem, az se baj, hiszen itt meg lehet ízlelni a művészetet, olyan közelről, hogy még a “szuszogását” is hallani, valamint igazi élményekkel lehet megtömni a szürke télikabát zsebeit.

Programízelítő:

2009. október 12. hétfő, 19:30 BEG-KLUB, a Balázs Elemér Group koncertje

2009. október 13. kedd, 19:00 LÉLEK, RÍTUS, KÖZÖSSÉG – RÉGI IRODALOM MŰHELY – DARÓCZI ANIKÓ SOROZATA – DR. KENDEFFY GÁBOR: MEGTISZTULÁS ÉS SZENVEDÉLYTERÁPIA PLATÓNTÓL SZENT ÁGOSTONIG. Vendégek: Fekete László, a Dohány utcai zsinagóga főkántora, továbbá a Musica Historica két zenésze, Csörsz Rumen István és Kasza Roland

2009. október 15. csütörtök, 19:30 JAZZMŰHELY – Ektar Sextet

2009. október 17. szombat, 19:00 Könyvbemutató. A Jelenkor Könyvkiadó gondozásában megjelent
NEDJELKO FABRIO: VÁROS AZ ADRIÁN és TOLNAI OTTÓ: WILHELM-DALOK, AVAGY A VIDÉKI ORFEUSZ című kötete. A szerzőkkel Csordás Gábor beszélget.

2009. október 19. hétfő, 19:00 SZÍNHÁZ-FILMKLUB: EGY NYÁRON ÁT TÁNCOLT (Hon dansade en sommar) Vendég Gelencsér Gábor.

Nyitott Műhely
Cím: Budapest, XII. kerület, Ráth György utca 4.
Web: http://www.nyitottmuhely.hu

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra