Tudod, mi történt ezen a napon – 10, 17, 500 éve?

Vidra

Az emberi természethez valahogy hozzátartozik, hogy szeretjük az évfordulókat és kíváncsiak vagyunk a múltra.
Szinte mindegy is, hogy miről van szó, de szívesen rácsodálkozunk, hogy jé, ez már hány száz éve történt, de pont a mai napon.
Ha a mai dátumot nézzük, ezen a napon lehetett először átsétálni a Golden Gate hídon San Franciscóban 73 éve, ezen a napon halt meg az egyik kedvenc költőm, Pilinszky János 29 évvel ezelőtt, és 132 éve ezen a napon született a táncművészet egyik legendás alakja, Isadora Duncan. Persze még rengeteg minden más is történt ezen a napon, amiről érdekes vagy jó tudni. És az év összes többi napján is.
Jó pár évvel ezelőtt, mikor még az OSZK-nál nem lehetett mindenféle régi újságokból összetallózott, születésnapi különkiadást rendelni, anyukám kerek évfordulójára próbáltam összegyűjteni, hogy bizonyos években az ő szülinapjával milyen események estek egybe, mi történt még a világban, mikor ő megszületett, mikor iskolába kezdett járni, mikor leérettségizett, mikor gyerekei lettek. Már akkor is az internet volt a segítségemre, magyarul és magyar vonatkozású eseményekből viszont még keveset lehetett találni.
Körülbelül abban az időben kezdett el épülni és fejlődni az Ezen a napon-projekt. Az adatbázis az évek során egyre bővülő tartalommal így-úgy elérhető volt, de az ezenanapon.hu mostanra szépült és alakult át igazán átláthatóvá, használhatóvá – úgyhogy olvassátok, használjátok, látogassátok naponta ti is bátran, akár a szórakozás kedvéért, akár további ötletek kiindulópontjaként.
Nézd meg mi történt a születésnapodon!>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra