term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:5513
category_32 #d3e60c

Hova lettek Morganék?

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hova lettek Morganék?

Myreille - Publikálva:

morgan

Hű, ez kínos…

Zavarban vagyok, mert a Hova lettek Morganék? (Did You Hear About the Morgans?) nem egy katartikus alkotás, de azért nem is annyira rossz, mint azt a IMDb-s 2,8-as értékelés sugallja. 5-öt adnék a filmnek a 10-es skálán, bár az is lehet, hogy a “kimenő” növelte meg ennyire a film hatását esetemben.

Aztán azért is zavarban vagyok, mert hiába vagyok elnéző, nem sok jót lehet elmondani a filmről. Sarah Jessica Parker egyszerű mint a fakocka, a Szex és New York óta nem tud kinőni a new yorki liba szerepéből – mást már nem is osztanak rá, mert mást meg nem tud eljátszani -, ráadásul sáska és csúnya. Hugh Grant ugyancsak a szokásos, szerethető balfácán szerepkörében feszít, de neki legalább jól áll. A forgatókönyv botrányosan rossz,  ellenben sikerült egy-két jól megkomponált képet és humoros dialógust létrehozni az alkotóknak. (Láttam én már kínosabb filmet…)

A sztori egyszerű. Morganék válnak ( Sarah Jessica Parker és Hugh Grant játssza a válófélben lévő házaspárt). A szétköltözésig már eljutottak, de a hűtlen férj, éppen teper, hogy visszaszerezze nőjét. Aztán látnak egy gyilkosságot és a tanúvédelem Piripócsra (Rayba) helyezi őket, igen, ez a szál a film legkínosabb része, bár én megértem, hogy kellett már valami más a hirtelen meghalt nagybácsi vadászháza meglátogatása és a semmi közepén lerobbant autón kívül, hogy New Yorkból vidékre kerüljenek a főhősök.

A városi bolondoknak jót tesz a vidéki levegő, a filmnek pedig a konzervatív kisvárosi emberek. Legjobban a mikroközösség zárt és cinikus világát kedveltem a legjobban a filmben.

Pénzt inkább az Avatarra adj, Morganékat bőven jók lesznek tévében, reklámokkal szabdaltan.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra