term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:28878
category_32 #d3e60c

Irodalmi bulvár: folytatódik az Így szerettek ők

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Irodalmi bulvár: folytatódik az Így szerettek ők

Myreille - Publikálva:

igy szerettek_ok_0

Hallottad? Füst Milán hatvan éven át tartott fenn szerelmi kapcsolatot Jaulusz Erzsébettel, de csak néhány napig éltek együtt. Nyáry Krisztián ismét mesél! A Corvina Kiadónál hamarosan megjelenik Nyáry Krisztián Így szerettek ők című irodalmi szerelmeskönyvének második kötete. Az új könyvben ismét magyar írók és költők izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati története szerepel. Néhány igaz mese, amelyeket az élet írt. A szerző Csokonaitól Vas Istvánig, Dérynétől Déry Tiborig mesél el 40 történetet múzsákról, megcsalt szeretőkről, örök hűségről és a szerelem sokféle arcáról.

igyszerettekok_2

A második irodalmi szerelmeskönyv

Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, majd a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, azóta kommunikációs tanácsadóként dolgozik. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs igazgatója, de a hobbija az irodalomtörténet maradt. 2012 elején a barátainak kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből Így szerettek ők címmel könyv született.
igy szerettek_ok

Facebook szösszenetekből könyv: Költőink és íróink szerelmi élete

Az új kötet, Így szerettek ők 2 címmel 2013 októberében kerül a könyvesboltok polcaira. A szerző célja ezúttal is az, hogy az elmesélt szerelmi történetekkel kedvet csináljon a művek olvasásához. Tudtál arról, hogy: Karinthy Frigyes fegyverrel a kezében szöktette meg férjétől első feleségét, Judik Etelt, miután párbajozott is miatta? Jókai Mórt elmebetegnek akarták nyilvánítani rokonai, hogy ne vehesse el a nála 54 évvel fiatalabb Grósz Bellát? Szabó Lőrinc azt tervezte, hogy hármasban fognak élni feleségével, és annak legjobb barátnőjével, Korzáti Erzsébettel, aki hosszú évekig a költő szeretője volt? Kazinczy Ferenc csak éjszakánként beszélt magyarul feleségével, Török Sophieval, nappal pedig németül magázódtak? Molnár Ferenc ollóval kivágta nadrágja térdeit, hogy bebizonyítsa: felesége, Vészi Margit nem gondoskodik róla? Füst Milán hatvan éven át tartott fenn szerelmi kapcsolatot Jaulusz Erzsébettel, de csak néhány napig éltek együtt? Örkény István le akarta lőni első feleségét és annak szeretőjét, akik a brit hírszerzés ügynökei voltak? Rejtő Jenő két alkalommal is a gépírónőjét vette feleségül, akiknek estélyi ruhában kellett gépelniük? Bródy Sándor szíven lőtte magát, miután szeretője, Erdős Renée elhagyta? Ady Endre és Dénes Zsófia esküvője már ki volt tűzve, amikor is a menyasszony édesanyja megakadályozta a házasságot? Jászai Mari elhagyta a halálos beteg Reviczky Gyulát egy 18 éves fiatalember kedvéért, akit ő nevezett el Szomory Dezsőnek? Móricz Zsigmond egy garniszállóra vitte az utcán megismert fiatal Litkei Erzsébetet, az Árvácska modelljét, aki ezután élete utolsó társa lett?

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra