term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:28994
category_32 #d3e60c

Vadadi Adrienn: Leszel a barátom? (ovis mesék)

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vadadi Adrienn: Leszel a barátom? (ovis mesék)

Myreille - Publikálva:

leszel_a_baratom01

Az ovi kényes ügy: nincs ott anya, nincsenek ott a kedvenc játékok és mások a szabályok, mint otthon. Még szerencse, hogy jó sok gyerek jár oda!   Leszel a barátom? – kérdezi teljes természetességgel az óvodában egyik gyerek a másiktól. Leszek! – hangzik a vidám válasz, és már mennek is együtt a játszószőnyegre, a homokozóba, a mosdóba, a babaszobába. Vadadi Adrienn ovis meséi – a Leszel a barátom? – az óvodai élet apró, de meghatározó élményeiről mesélnek: a szeptemberi ovikezdésről és beszokásról, az elszakadásról, az alvásról és nemalvásról, evésről és válogatásról, barátokról és magányról, babázásról és építésről, vicces óvó bácsiról és nagyívű szökési tervről, rosszalkodásról és megbocsátásról. A könyv lapjairól azok a történetek köszönnek vissza, amelyeket a gyerekek az oviban is megélnek, és azonkívül, hogy a gyerekek saját tapasztalataik miatt könnyebben beleélik magukat a történetbe, a mesének – mint mindig – varázslata van, és tulajdonképpen az ovi is varázslatos hely(é válik). A kedvesen, humorral és megértéssel elmesélt történetek szórakoztatóak és iránytűként is szolgálnak a gyerekeknek arról, hogy mi helyes, mi a jó, és Pásztohy Panka illusztrációi  jól erősítik a mese és a valóság közötti szoros kapcsolatot.

leszel_a_baratom02

Pagony

Ez a mesekönyv 3-6 éves gyerekek, azaz az ovis korosztály számlára ajánlott.

A Leszel a barátom? mesekönyv megjelenése alkalmából a moksha.hu és a Pagony közös játékra hív benneteket. Arra a kérdésre keressük a választ, hogy az első héten mi volt a legjobb az oviban vagy úgy általában mi a legjobb az oviban. A szülők kérdezzék meg a gyerekeket, a gyerekek pedig kommenteléshez kérjenek szülői segítséget. Ide, ehhez a cikkhez kell kommentelni 2013.09.14-én éjfélig. Azok közül, akik kommentelnek, 3 szerencsés ajándékba megkapja a Leszel a barátom? című mesekönyvet.

Játékon kívül én annyit elárulok, hogy az első hét péntekjén kicsit korábban mentem a fiamért az oviba és ő egészen megsértődött rám, mert túl korán mentem, nem tudott eleget játszani, sőt, vacsorakor bevitte a végső gyomrost is “az oviban jobban főznek” mondattal.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra