term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:4544
category_32 #d3e60c

Karácsonyi lidércnyomás

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Karácsonyi lidércnyomás

Myreille - Publikálva:

burtonkaracsony01

Tim Burton klasszikusa most képeskönyv formában jelent meg a szerző rajzaival. Tim Burton animációs filmje az elrabolt karácsonyról és Télapóról, a Karácsonyi lidércnyomás (The Nightmare Before Christmas) kultikus darab és a rendező legismertebb alkotása. A Magvetőnél most megjelent az eredeti “rémes-rímes” mese a szerző rajzaival. Tim Burton: Karácsonyi lidércnyomás (részlet) Halloweenföldén napokig dörgött az ég, míg a föld rengett, eközben Izsák elvonult, s egyre csak töprengett: – Miért, hogy ott mindenki nevettetni készül, míg nekünk csak rémisztés jutott osztályrészül? Én lehetnék a Télapó, s én hoznám a szeretetet. Miért van az, hogy évről évre ezt csak neki lehet? Izsák feldúltan töprengett, eszébe jutott ez-az. S akkor jött az isteni szikra: – Igen… igen… ez az!”

burtonkaracsony03

Tim Burton: Karácsonyi lidércnyomás (Magvető)

A Karácsonyi lidércnyomás igazi csemege: szép, vicces és jó. Többet írni róla felesleges. Egyetlen hibája, hogy túl vékony, de ezen már a “másik”  – Rímbörtön – avagy az Osztrigasrác mélabús halála és más történetek – könyv kapcsán is keseregtem.

Magvető könyvkiadó – Tim Burton: Karácsonyi lidércnyomás

burtonkaracsony02

Karácsonyi lidércnyomás (The Nightmare Before Christmas) DVD, 2 lemezes extra változat

Külföldön is jutott idén karácsonyra Tim Burton könyvcsemege: The Art of Tim Burton. A kötet vastagságára azonban nem lehet panasz, már a számok súlyosak: 40 év munkássága, 436 oldal és 1000 illusztráció, koncepciórajz. A jól ismert burton-figurák mellett eddig nem közölt, az alkotó “íróasztalfiókjából előkerült” lények is az albumba kerültek.

burtonart01

Tim Burton: The Art of Tim Burton

burtonart02

Tim Burton: The Art of Tim Burton

Tim Burton web: http://www.timburton.com

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra