Képek ideje

Myreille

Eljött a Képek Ideje – Temps d’Images Fesztivál! Trafó, 2010. február 7-26.

Ötödik éve köszönt be a Trafóba a Képek ideje – a különleges vizuális megoldásokkal, mozgókép és előadóművészet interakciójával kísérletező előadássorozat, látványos és elgondolkodtató, felnőtteknek és gyerekeknek szóló produkciókkal, filmvetítésekkel, beszélgetésekkel.

A Művész Art moziban kezdődik a fesztivál, így először a filmvásznon ad egymásnak randevút mozdulat és kép: lesz film táncról és új cirkuszról, lesz portréfilm a fesztivál során a Trafóban vendgészereplő francia táncvarázslóról, Philippe Decoufléről, egy kiváló francia trombitásról, egy különleges lengyel-magyar származású fiatal zongoraművészről, David Murray szaxofonosról, majd egy lenyűgöző flamenco táncosról is. Élettörténetek filmen 3 napon át.

Azonban többnyire a Trafó Nagyterme lesz mindenféle vizuális csoda helyszíne. Decouflé egy különleges szólóval érkezik Budapestre, a kanadai Stéphane Gladyszewski valaha szobrászként és fotóművészként dolgozott, most függő, festett, lecsöppenő, megtöbbszöröződő, valós és virtuális testeket hoz létre a színpadon. A fiatal művészekből álló olasz Muta Imago társulat darabja izgalmas árnyjáték, ahol egyetlen villanykörte lehet bombatalálat, nap vagy hold, a kalimpáló lábakat hátulról megvilágítva pedig az utca forgatagának megidézője. Fabien Prioville táncos és koreográfus egyszemélyes darabjában a számítógépes játékok virtuális valósága elevenedik meg – ez az előadás a Merlin Színházban látható majd.

Le cri

A fesztivál egyetlen hazai résztvevője az Árvai György látványtervező nevével fémjelzett Természetes Vészek Kollektíva. Vadonatúj darabjuk a Jom & Terry animációs musical élő szereplőkkel, kortárs (szöveg)környezetben.

TPO

Az olasz TPO társulat színes interaktív varázsszőnyege, valóságos kortárs művészeti kalandpark, óriási élmény lesz kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

A Temps d’Images (TDI) hálózatának tagja a belga Les Halles de Schaerbeek, a francia La Ferme du Buisson, a német Tanzhaus Düsseldorf, a román Artlink, a litván Von Krahl Theater, a török Garajistambul, az olasz Romaeuropa, a lengyel Centrum Sztuki Wspólczesnej Zamek Ujazdowski, a portugál Duplacena és a kanadai Usine C. Ezeknek a szervezeteknek, intézményeknek és helyszíneknek közös célja: szoros és termékeny kapcsolatot teremteni színpad és vizualitás között; előadóművészeti formákat és mozgóképet ötvöző produkciók létrehozásával és forgalmazásával.

Képek Ideje – Temps d’Images Fesztivál 2010! – PROGRAM

2010. FEBRUÁR 7-9. 19:00
TEMPS D’IMAGES FILMEK
Helyszín:
Művész Art mozi (Budapest VI. Teréz körút 30.)
Francia Intézet (Budapest I. Budapest, Fő utca 17.)

2010. FEBRUÁR 9. 20:00
FABIEN PRIOVILLE (FR/D): JAILBREAK MIND / TÁNC
Helyszín:
Merlin Színház (1052 Budapest, Gerlóczy utca 4.)

2010. FEBRUÁR 10-11. 20:00
MUTA IMAGO (IT): (A+B)3/SZÍNHÁZ

2010. FEBRUÁR 13-14. 20:00
PHILIPPE DECOUFLÉ / COMPAGNIE DCA (FR):: SOLO / TÁNC

2010. FEBRUÁR 16-17. 20:00
STÉPHANE GLADYSZEWSKI (CAN): IN SIDE & AURA / TÁNC

2010. FEBRUÁR 19. 17:00, FEBRUÁR 20. 11:00 ÉS 17:00, FEBRUÁR 21. 11:00 ÉS 17:00
TPO (IT): JAPÁNKERT/JAPANESE GARDEN /GYEREKSZÍNHÁZ

2010. FEBRUÁR 25-26. 20:00
TERMÉSZETES VÉSZEK KOLLEKTÍVA/THE COLLECTIVE OF NATURAL DISASTERS, ÁRVAI GYÖRGY-IMRE ZOLTÁN-MÁRKOS ALBERT:
JOM & TERRY SZINDRÓMA / 2D-ANIMAL-MUSICAL (KÉTDIMENZIÓS ZENÉS KOMÉDIA)

Trafó web>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra