term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:19920
category_32 #d3e60c

Milyen állat a portugál gálya? – Állatvilág gyerekeknek

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Milyen állat a portugál gálya? – Állatvilág gyerekeknek

Myreille - Publikálva:

Az állatenciklopédia nem hiányozhat egyetlen gyerek könyvespolcáról sem. Óvodások varázslatos képeskönyv, iskolásoknak kiegészítő bioszhoz. Bár a kiadó 7-12 éves gyerekeknek ajánlja Philip Whitfield Állatvilág könyvét, 3 és fél éves fiam boldogan forgatja. Sőt, már azt is tudja, hogy a portugál gálya nem egy hajótípus, hanem egy állat, ugyanis a gyerek a medúzák iránt mutatott végtelen és szűnni nem akaró érdeklődést, amikor először kinyitottuk a könyvet. Tehát a pontosság kedvéért: “A portugál gálya nem egy medúza, hanem egy egész telep. Legalább száz apró medúza él együtt a vízből vitorlaszerűen kiemelkedő, levegővel töltött hólyag alatt. A telep minden tagjának megvan a maga feladata. Van, amelyik táplálékszerzéssel foglalatoskodik, míg mások például petéket raknak.” És ha már azon az oldalon voltunk, gyorsan megismerkedtünk a közönséges bordás medúzával és a világító medúzával is. Másnap, amikor hazajött az oviból, leült a könyvvel és egyre csak azt kérdezte, hogy “Anya, ez milyen állat?”, “Anya, ez egy teve?”, “Miért agykorall?”. Beigazolódott az elgondolásom: állatenciklopédiához egyetlen gyerek se lehet túl fiatal – csak jól kell használni a könyvet, mesélni és beszélgetni az állatokról, mint az állatkertben -, és habár egyetlen autó sincs a könyvben, attól még imádja.

Philip Whitfield: Állatvilág (Scolar kiadó)

Az Állatvilág című állatenciklopédia több mint 1000 színes kép segítségével mutatja be a Föld állatvilágát: emlősöket, madarakat, hüllőket, kétéltűeket, halakat, rovarokat, pókokat és más gerincteleneket. A kicsiknél a könyv úgy működik, mint egy óriási képeskönyv (264 oldal!), az iskolások számára pedig izgalmas olvasmány és egyben remek kiegészítője az általános iskolai tananyagnak. A kötet hat fejezetben ismerteti az állatok főbb csoportjait. Minden fejezet bevezetővel kezdődik, majd az adott állatosztály (pl. emlősök) legfontosabb tulajdonságait mutatja be a szerző két oldalon, részletes illusztrációkkal. Ezután az egyes fajok felsorolása következik, részletes és szemléletes rajzokkal valamint tényekkel (élőhelyük, méretük, elterjedésük, latin név) kiegészítve. A könyv használatát megkönnyíti a kötet elején található tartalomjegyzék és útmutató valamint a végén található index, ahol a güzü egértől a hócipős nyúlon át a zsiráfig minden megtalálható.

Philip Whitfield: Állatvilág (Scolar kiadó)

Philip Whitfield: Állatvilág (Scolar kiadó)

Philip Whitfield: Állatvilág (Scolar kiadó)

Philip Whitfield: Állatvilág (Scolar kiadó)

Scolar>> Ajánlott életkor: 7-12 év, de szerintem 2+ után már évekig szórakoztató a gyerekeknek. Ha már állatokról volt szó, akkor megmutatom, hogyan tanultam meg pingvint rajzolni Oliver Jefferstől:

Így kell pingvint rajzoni! (Kattints a képre az útmutatóért!)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra