Minden adott volt, hogy egy jó mese készüljön, de nem jött össze

Myreille

“De bennem egy picivel több van”, mondja Ferdinánd már a trailerben, de mi filmet régen untunk ennyire.

Ferdinánd egy termetes bika hatalmas szívvel. Nem éppen arénába való, jobban szereti a virágokat és a táncot, mint a viadalt. Termete miatt nem éppen emberek közé való, ám ő erről nem vesz tudomást. Egy véletlen baleset nyomán halálra rémiszti az embereket és gyorsan a matadorral szemben találja magát. Pedig semmi mást nem akar, mint hazatérni az otthonába.

A Ferdinánd lehetne baromi jó mozi. A témában (bikaviadal) rengetek kérdés és feszültség van, fel lehetett volna úgy dolgozni, hogy szerethető és aktuális legyen, helyette kusza és bugyuta lett. A mélypontot az állati táncpárbaj jelentette.
A Ferdinánd lehetne igazán cuki film. A karakterek izgalmasak, az animáció elképesztő. Az a baj, hogy itt megreked a film, ugyanis a karaktereknél a jellemfejlődés jelentéktelen, a mesének nincs igazi mondanivalója.

De nem csak mi, felnőttek untuk a mozit, a gyerekek is várták már a végét és mindenféle érzelmi felkavarodás nélkül jöttek ki a moziból. Hazafelé viszont érdekes beszélgetést folytattunk velük arról, mi is a bikaviadal, miért problémás (hagyomány vs. állatkínzás) és milyen szabályai vannak. Azóta is foglalkoztat, hogy a matadoron miért rózsaszínű a zokni. Aki tudja, írja meg kommentben! Köszi!

 

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra