term ID:
parent cat ID:32
parent cat ID 1:
post ID:31364
category_32 #d3e60c

Foglalkoztatók gyerekeknek: kedvenc könyveink mellé

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Foglalkoztatók gyerekeknek: kedvenc könyveink mellé

Myreille - Publikálva:

pagony01

Kedvenc mesekönyveink mellé a Pagony kiadó foglalkoztatókat is készített. Végre lehet villamost színezni, jéghegyet rajzolni és Boribonnal rajzosan kalandozni. Amíg utazunk foglalkoztató Az idei év egyik nagy kedvence volt az Amíg utazunk. A könyv mellé született foglalkoztatóval (Amíg utazunk foglalkoztató) nem lehet hibázni, sőt hiánypótló füzetecskéről van szó. Melyik gyerek – főleg, ha fiú – ne szeretne buszt kékkel, villamost sárgával és trolit pirossal színezni vagy éppen várost autókkal, buszokkal telezsúfolni? A klasszikus 5-8 éveseknek szóló feladatokat Budapestre és a budapesti közlekedésre hangolták – számösszekötő Budapest térképét formálja, villamosok útvonalát kell berajzolni és Domát el kell vezetni a metróhoz -, mindezt Baranyai (b.) András illusztrációival.

pagony02_amigutazunk

Pagony

Nagyon Zöld Füzet Bevallom az idei év legnagyobb tévedését: azt hittem, hogy a kukabúvár a környezetvédelemmel kapcsolatos, de kiterült, hogy egy idióta (bocs, de tényleg az) játék. Ezzel szemben a Nagyon Zöld Füzet valóban környezettudatosságra nevel. Játékosan – feladatokkal, színezőkkel, fejtörőkkel – olyan fogalmakat magyaráz el, mint az ökológiai lábnyom, a túlnépesedés, szelektív hulladékgyűjtés, üvegházhatás, újrahasznosítás, globális felmelegedés. (8-12 éves gyerekek számára ajánlott.) Praktikus, szellemes és kedvesen tanít.
pagony03_nagyon_zold_fuzet

Pagony

Törd a fejed, Boribon! – Játékos foglalkoztató füzet 3-6 éves gyerekek számára Boribon régi barát. A Törd a fejed, Boribon! játékos foglalkoztató feladataiban Marék Veronika meséinek a hangulata köszön vissza. Szamócaszedésnél Boribon körvonalait kell megrajzolni, cicákat az árnyképeikkel kell összepárosítani vagy a két rendetlenséget bemutató kép között különbségeket kell felfedezni, írás-előkészítés gyanánt lufit kell rajzolni – és előtte el lehet olvasni a Boribon és a 7 lufit is -, és Annipannit az ajándékkal át kell vezetni a labirintuson Boribonhoz. Csupa ismerős feladat az ovisoknak, azonban nagyon boribonosan.
pagony04_tordafejedboribon

Pagony

Ráadásul ezek a foglalkoztatók nem kerülnek több ezer forintba, így még simán beleférnek a “legyen még ez is meglepetés” karácsonyra kategóriába vagy csak úgy a téli szünetre.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra