Minden gyerekben ott él a zseni és a művész

Myreille

Karácsonyra, szülinapra vagy csak úgy, szeretek a gyerekeimnek olyan ajándékot venni, ami lángra lobbantja bennük a művészt, de főként szórakoztatóak.
muveszijatekok04
1. A DJECO Mini Games sorozatának egy-egy dobozta tematikus gyűjtemény: 30 kártyán kell megkeresni, hogy mi hiányzik, a két kép között mi az eltérés, hogyan lehet átjutni az útvesztőn és mi a hiányzó részlet stb. A Mini Games dobozok beleférnek egy női táskába – anyánál vész esetre mindig van játék – és bárhol (autóban, étteremben, szállodában) játszhatóak csak egy ceruza vagy toll kell hozzá.
2. Zsírkréta faragott állatokkal éppen elég ünnepi ahhoz, hogy a karácsonyfa alá kerüljön, de a “sima” zsírkréta sem túl egyszerű ajándék, nem kell izgulni.
3. A művészek által tervezett színező és kollázskészítő gyártója a Mon Petit Art. A “fekete” színezőket arany és ezüst papírral is dekorálni lehet.
4. A MALA filctoll nagy kedvencem, mert ki lehet mosni a ruhából, terítőből, könnyen lejön a csempéről, asztalról, egyszóval eltávolítható mindenhonnan, ahova nem való, viszont “véletlenül” oda került. Amúgy a filceknek jó a fogása, illenek a 1,5-2 éves gyerekek kezébe is és könnyen rajzolnak velük. A nagyobbaknak pedig sohasem lehet elég filctolla.
5. Matricatetkó csak a vicc kedvéért.
6. A formarajzoló nem csak mankó egy-egy bonyolultabb rajz elkészítéséhez, hanem részleteire bontja a figurákat, segíti a képalkotás folyamatát. A DJECO csomagjai általában 5 sablont tartalmaznak tematika szerint: van sárkányos, járműves, háziállatos stb.
7. Járműves színező rengeteg matricával a Mon Petit Art-tól. (Igen, három férfival élek.)
8. A festés mindig több maszattal jár, mint a rajzolás, de kihagyhatatlan a gyerekek életében, hogy többféle techikával ismerkedjenek meg. A MALA vízfesték jó választás, ám kedvelem a MALA “tégelyes” festékeket is mert színtáblázat elszabadítja a gyerekek képzeletét és felfedezik, hogy sokkal színesebben gondolkodhatnak, mint korábban hitték.
9. A MALA pecsét  egyszerűen szórakoztató. Könnyen, egyszerűen használható és még a véletlenül ejtett “nyomok” is sikerélményt okoznak, majd tovább nőnek egy tervé.
10. A Szecessziós műhely négy részletgazdag, színezhető rajzot, filceket és matricákat tartalmaz. A rajzokkal inkább a kislányokra céloztak, és ha lányom lenne nem sokat gondolkodnék.
11. A kirigami japán papírművészetben nemcsak hajtogatni kell a papírt, hanem vágni is, ez különbözteti meg az origamitól. A Djeco Kirigami – Papírlabdák készletében a színes kézműves papírból három darab csillagot (egy nagyot és két kicsit) lehet vágni-hajtogatni. A készlet tartalma: 20 ív mintás kézművespapír, cérna a csillagok fűzéséhez valamint befűzőtű és tompa végű tű.
12. Ismerős, amikor a gyerekek hirtelen, azonnal, most rögtön megéheznek és egy pillanatot nem tudnak várni. Na, erre az estre jön jól a színezhető tányéralátét. Kár, hogy New Yorkig kell érte menni…
13. A Mon Petit Art robotos színezője 7 színezhető lapból és egy állványból áll. A perforált lapok színezés után kitéphetők, és a készletben található tartóba helyezve 3D hatású jelenet hozható létre. A lapok sorrendje szabadon variálható, a tartó állvány maga is kiszínezhető! (Nagyobbaknak és szívesen utazóknak a városos színezők között érdemes nézelődni.)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra